2025 211. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2025 22:52
Merhaba sevgili dostlar Bugun bir kadın hikayesiyle geldim karşınıza. Hem bir anne ,hem bir kadın olarak onun çığlıklarına tanıklık ettiğim bir kitap oldu . Umut doğum sırasında yetersiz oksijen alması nedeniyle Serebral Palsi hastası olarak doğmuş bir çocuk. Annesinin toplumsal mucadelesi ,kendini araması kendiyle barışma çabaları cok içten ve duygusal bir bag kurmanızı sağlayacak. Sade nir konu ama duygusal derinligi yüksek. Ben 27 yıl çocuk cerrahisi hemşiresi olarak çalıştım. En cok gördüğüm hastalardan biri Serebral Palsi li çocuklardı.Çünkü bu çocuklar normal yolla beklenemez. O yüzden gastrostomi denilen cerrahi bir işlemle direk midesine besin yollanır. Bir müddet sonra solunumu da sıkıntıya girer ve o zaman da boğazına bir delik açılarak nefes alması sağlanır. Bu nedenle çok sık gördüğüm bir hasta grubuydu .Hep derdim onların anneleri direk cennetlik .Öyle bir sabır, Öyle bir özveri, fedakarlık her annede olmaz . Sonrasında bir yakınimın da çocuğu Sp li oldu .Onun da sürecine yakından tanıklık ettim . Bu farkındalık açısından çok önemli bir kitap.. Kitapla kalın dostlar... Gücüm Yetene Kadar Burçin Önen
Gücüm Yetene KadarBurçin Önen · Elpis Yayınları · 202518 okunma