Fatma Şamata - 17 Numara
2025 7. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2025 21:52
17 Numara  Fatma Şamata İlk olarak uzun zamandır bir kitabı 29 saatte bitirmemiştim ama gerçekten baya uzun zamandır çünkü birkaç aydır doğru düzgün kitap okumuyordum. Fakat uzun zaman sonra bu kitabı görünce bir okuyayım dedim çok karşıma çıkıyordu eskiden. VE İYİ Kİ OKUMUŞUUMMM. Kitap aşırı sürükleyiciydi ve yazım dilini çok beğendim, ayrıca bence duygular da iyi işlenmişti. Defne'nin bir anda herşeyi kabul edip "Tamam ben de sizdenim." der gibi içine düştüğü durumu kabullenmemesi, kara delik gibi karanlığa rağmen bildiği değerler, iyilik, doğruluk, insanlık ve aydınlık için neredeyse tüm kitap boyunca direnmesi aşırı hoşuma gitti, mantıklı ve gerçekçiydi. Fakat elimde olsaydı kitaba 9.5 puan verirdim ÇÜNKÜ, Asır her ne kadar Defne'ye âşık olsa da bu ona başlarda (sonradan da negatif ve kötü davranıyordu orası ayrı) çok büyük acılar çektirdiğini, kötü biri olduğunu ve bir suçlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Defne de elbette bu gerçeği aklında tutarak o evde hem mental hem fiziksel olarak yaşam mücadelesi verdi. Bazen Barış ve Anıl'ın kötü ve suçlu olduklarını unutup onları sevmeye başladığım oluyordu ama dediğim gibi, onlar kötü insanlar. Bu gerçek akılda tutularak ve mantıklı düşünülerek okunduğu taktirde bir anda hayal dünyasına benim gibi dalmazsınız. Sonuç olarak oldukça beğendiğim bir kitaptı ve boş bir zamanda okunmasını tavsiye ederimm. Sevgi ve saygılarımla, Moli.
Duygu ve Düşünce
17 Numara Fatma Şamata · Artemis Yayınları · 20232,344 okunma