2025 67. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 07:01
Selam kitap dostlarımm yine farklı bir kitaplakarşınızdayım. Yazarimiz akademik hayatında organik kimya kitabı kaleme almaya başladığı zamanlarla, eş zamanlı olarak “Tutsak Yürekler Vadisi”ni kaleme almaya başlamış ve ilk kitabını yazmıştır. şimdi okuma fırsatına eriştik. Konusuna gelecek olursak; Gül Naz ile Doğu, ailelerinin ortak bir proje için Trabzon'da bir araya gelen kimyagerlerin çocuklari. Aynı apartmanda oturmak, okulda yan yana sıralarda olmak ve birlikte geçirilen zamanlar, iki çocuk arasında derin bir bağın oluşmasını sağladı. Gül Naz’ın SDS hastalığı, Doğu’nun onu koruma çabasını bambaşka bir boyuta taşımıştı. Belki de bu hastalık, iki ruhun birbirine daha sıkı tutunmasını sağlamıştı. Birbirlerine olan sevgileri tarif edilemez bir noktaya ulaştı. "Umut da umutsuzluk da ömür boyu sürmez… Ancak ortak proje tamamlandığında Doğu’nun ailesi şehirden ayrıldı. Ayrı hayatları, araya giren mesafeler ve yanlış arkadaş seçimleriyle karardı. Bu mesafeler, aşılamayacak duvarlar ördü. Sonra acı bir gerçekle yüzleşildi. Bu ülkenin yitip giden umutlarını temsil eden terör, Doğu’nun zihnini ele geçirdi. Fikirler değişti, çevresi dönüşerek onu başka bir yola sürükledi. Özgürlük mücadelesi adı altında savaşın içine atılan Doğu, artık Gül Naz'ın hayatında bir yabancıydı. Ve bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı. Gül Naz ise hayalini kurduğu yolu takip etmek isterken, anne ve babasını teröre kurban verdi. Küçük kardeşi Cansın de kayıplara karışınca, hayattan yediği tokat onu suskunluklara itti. Tüm bu yaşananlar; seçimlerin, pişmanlıkların ve bedellerin koynunda büyürken, bir avuç umut hâlâ ellerindeydi. Belki yitip gidenlerin ardından geriye kalan tek şey buydu: Umuda tutunmak. Kitabı okurken Doğu’ya sinirlenmemek elde değildi. Doğu, arkadaş ortamının kurbanı olmuştu... “insanın kalbine dokunan ve yaptığımız seçimlerle hayatın nasıl güzelleştiğini veya ziyan olduğunu düşündüren”terörün bireyler ve toplum üzerindeki etkilerini, aşk, sadakat, seçimler ve direniş temaları üzerinden çarpıcı biçimde işlenmiş.
Tutsak Yürekler VadisiNeslihan Demirbaş · Karina Yayınevi · 202168 okunma