2025 19. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 13:15
Toplamda 1062 sayfa olan kitabı çok fazla övüldüğü için çok merak etmiştim. Ama neredeyse 400,500 sayfası ne olduğunu anlamadan okudum. Olaylar kafamda oturmadan ilerledim. O yüzden uzun zamandır elimde kaldı... Okuma grubumuzla okuyoruz. Sadece ben ve bir arkadaşım bitirdi. Diğerleri sıkıcı ve akıcı olmadığını söylüyor. Ben buna çok katılmıyorum. Özellikle yukarıdaki belirttiğim sayfalardan sonra çok merak uyandırıcıydı. Anna ve Vronskiy aşkı, Levin ve Kiti aşkı.. Levin 'ın çiftlik hayatı.... Sosyete, davetler... Bunlar çok güzeldi. Okurken hayal kurduran. Ama malesef kitabın sonlarına doğru Türkler ile Sırpların savaşı ayaklanmalarda Rusların Sırpları desteklemesi ve Türklere farklı kötü baklamaları biraz canını sıktı. Ayrıca özellikle son 40 sayfada Hristiyanlığı özendirme çalişmasi olması biraz hayal krıklığı oldu. Sonuçta dini bir kitap okumuyoruz. Herneyse.. Özet olarak, bu kitabın çok abartıldığını düşünüyorum. Monte Kristo Kontu sonrası bu kitaplar biraz....... Ruhsal çöküntü, aşk, kıskançlık, mutluluk, düğün, aynı zamanda dram okumak isteyenler okusun.
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,6bin okunma