·311 syf.····Okunma: 22 Temmuz 2025 14:55 Kur’ân’ın Anlattığı Tarih, Talha Hoca’nın okuduğum ilk kitabı. Daha önce TV programlarından tanıdığım Talha Uğurluel’in okumuş olduğum bu eseri benden tam puan almıştır. Yazarın gözlem gücü betimlemelerine yansımış, olayları ve mekanları görüyormuşçasına bize sunuyor. Tarihi değerlendirmeleri kanıtlarıyla ve kitapta yer alan birçok fotoğrafla gerçekleri görmemizi sağlıyor.
Eserde, Hz. Nuh (as) ‘dan kendisine kitap indirilmeyen Dânyâl Nebi’ye, Ashâb-ı Kehf’ten Hz. Peygamber (sav)’e kadar birçok tarihi olayları , o zamanki dünya siyaseti ve kutsal kabul edilen mekanları ayrıntılarla tasvir ediliyor. Bunların dışında yanlış bilinen Hristiyanlığın tarihine kısa bir özetle; İseviliğin nasıl tahrip edildiğini, putperestlerce dünya menfaati uğruna değiştirildiğini görüyoruz. Özellikle dinler tarihi ve sanat tarihi alanlarına ilgi duyan kişilerin bu kitabı severek okuyacaklarını düşünüyorum. Kendi adıma aklımdaki birçok soruya cevap bulmuş, merak ettiğim tarihi mekanlar hakkında detaylı bilgilere ulaştığımı düşünüyorum.
Yazırın üslubu sade ve akıcı olması münasebetiyle kitabı hızlıca okuyor ve devamını merak ediyorsunuz. Türkiye–1 olarak yayınlanan bu kitabın devamının bir an önce çıkmasını umut ediyor, Talha Hocayı herkesin okumasını tavsiye ediyorum.