Bizi görünür kılan suretlerimiz değil, fikirlerimizdir.
Kütahya'dan İstanbul'a mimarlık okumak için gelir Nergis. Üniversitede kendisine takıntılı hocası hayatını zindana çevirir, en sonunda yüzüne kezzap atarak tamamen karartır hayatını. Babasının yokluğuyla tek başına mücadele edemeyen anne kız Fethiyeye gider, dayısının yanına. Burada boş durmasını istemeyen dayısı onu yaşlı bir adama bakıcılık işi ayarlar. Başta gönülsüz olsa da Firuz dede ile tanışınca Nergisin hayatı uzun zaman sonra renklenmeye başlar. Ancak dayısı zorla bir tarikata vermeye çalışır Nergis'i. Bunu duyan Firuz dede kurtarır Nergis'i ellerinden. Ve kendi macerasını anlatmaya başlar. Firuz ile Ayvaz'ın hikâyesini.
Firuz ile Ayvaz kardeş kadar yakın iki dost. Hiçbir şeyin aralarını bozamayacaklarını düşünür,birbirini kollar sürekli. Bir gün mahalleye taşınan Maral ve ailesi değiştirmeye başlar her şeyi. İkisinin de gönlü kayar Maral'a ama kimse itiraf edemez durumu. Gittikleri falcı kadın Harut ve Marut'a dönüşeceklerini ,iki düşman hâline geleceklerini söyleyince iyice korkarlar ve ikisi de sır gibi saklar aşkını. Gel zaman git zaman savaş kapıyı çalar ve Firuz ile Ayvaz ajanlık yapmaya başlar. Kayıplar,yokluklar derken bir gün Maral'ı karşılarında bulurlar ama hiç tanıdıkları gibi değildir, yaptıkları yenilir yutulur cinsten değildir.Her defasında affetseler de Maral'ın yaptıklarını iki dostun arası açılmaya başlar.Harut ile Marut hikayesi baştan yazılır.
Tabi bu olayları biz Nergis'in ağzından öğreniyoruz. Nergis bir şekilde akıl hastanesine yatmıştır ve hayatını zehir eden üniversite hocası ölmüştür. Hastaneye gelen polise anlatır olayları.
Yazarın kalemine aşina olanlar bilir tarzını. Bir olay olur sonra masalsı bir havaya bürünür her şey bir anda. Ama. Firuz ile Ayvaz hikayesi en sevdiğim oldu şu zamana kadar. Savaş ortamı ,kardeşliğe vurgu daha iyiydi önceki kitaplarında masallar gibi aşktan ziyade. Ben çok sevdim. Tavsiyemdir
Aşk, diri diri gömülmektir.
Savaş aşktan daha şefkatliymiş..
Canım kızlarla okuduk Gülşah Ongun @smkkitapevi
Kitapların gününüzü aydınlattığı güzel bir gün dilerim
#fenciyorumluyor #reklam değil #kitaptavsiyesi
DünyasızlarKaan Murat Yanık · Turkuvaz Kitap Yayınları · 20204,231 okunma