Puan vermedi·536 syf.····Okunma: 24 Temmuz 2025 07:38 Kitabın adı: Lozan (Onurlu Barış)
Yazarın adı: Sinan Meydan
Sayfa sayısı:536
Evet bugün günlerden Lozan Barış antlaşması 24 temmuz 1923'te imzalanan Lozan Barış antlaşması ile Türkiye'nin kaderi değişmiştir her ne kadar Lozan Barış antlaşması'nı bazı insanlar kötülese de yok etmeye çalışsa da Lozan barış'ı imzalanmıştır vardır var olacaktır tıpkı 101 yıldır var olduğu gibi.
Türkiye lozan'da Kurtuluş Savaşı'nda askeri olarak Mudanya ateşkes antlaşması ile diplomatik düşmandan geri aldığı hiçbir yeri tek Barış toprağını kaybetmedi.
Sevr'i " hezimet" yapan hiçbir madde Lozan'da Lozan'ı "Zafer" yapan hiçbir madde Sevr'de yoktur.
Türkiye uzun bir savaştan çıkmış çok zor şartlarda laikleşmeye veDemokrstikleşme ye çalışıyordu işte bu uzun Yolda en büyük kazanımdı LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI.
Kurtuluş Savaşı'ndan sonra kazandığımız bu ikinci savaşı anlatıyor. Yalın bir dil ve belgelere dayanarak yazılan kitabımız çok çok güzel herkese okumasını şiddetle tavsiye ederim özellikle kafasında Lozan'la ilgili sorular olanların.