"Onurlu Barış"

13 Kasım 2024

Harika
2025 100. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 20:19
Lozan Antlaşması hakkında doğru ve kesin bilgi edinmek için okunması gereken bir eser. Lozan Antlaşması bir hezimettir gibi haince söylemlerde bulunanların yalanlarını ve de alçaklığını gözler önüne seriyor bu yapıtında Sinan Meydan. İsmet İnönü'nün Lozan'da verdiği mücadele ise gerçekten takdire şayan. Ve tabii İsmet İnönü'nün arkasındaki kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk de desteğini tüm benliği ile ortaya koyuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık bildirgesi Lozan Antlaşması'nı her Türk evladının bilmesi ve yeni nesillere de anlatması gerekiyor, bu bir vatan borcudur. Osmanlı Padişahı vahdettin Sevr Antlaşması'nı imzalayarak halkı emperyalist devletlerin eline teslim ederken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Lozan Antlaşması'nın imzalanmasını sağlayarak emperyalist devletlere gerekli cevabı vermiş ve halkını bağımsızlığa kavuşturmuştur. Sinan Meydan'a bu kapsamlı eseri için teşekkürü bir borç bilirim. Herkese iyi okumalar.
2026 8. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 20:55
Cumhuriyet tarihimizin mihenk taşı Lozan Antlaşması'nı detayları ile bilmek, anlamak için okunması gereken bir eser. İsmet İnönü'yü bir de Lozan meydanında o dahi zekasıyla, mücadeleci ve dik duruşuyla tanımak gerekir ki eser detaylarıyla buna yer veriyor. Lozan'a dair yalan atıflara inat Tariçi Sinan Meydan tarihi belgelerle, arşivlerle meydan okumuş doğrusu. Tıpkı diğer eserleri gibi. Cumhuriyet tarihimizi önemseyen her vatandaşın mutlak okuması gereken bir eser. Kalemine sağlık Sinan Meydan...
Tarih
Puan vermedi
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu bir sabah ve kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum. Kitap Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olan Lozan Barış Antlaşması'nı
LozanSinan Meydan · 9789751047458 · 202441 okunma
Lozan Bir "Hezimet" Değil, Bir Ulusun Dirilişidir!
2025 91. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2025 22:35
Selamlar dostlar, kitap dostları... Bugün size sadece bir tarih kitabından değil, aslında cebimizdeki kimliğin, bastığımız toprağın, soluduğumuz özgürlüğün hikayesinden bahsedeceğim. Sinan Meydan’ın
Tarih
2024 94. kitabı
Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eserdir," dediği Lozan Antlaşması yine Paşanın güçlü tabiri ile "Hiçbir zafer gaye değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük olan gayeyi elde etmek için gereken en belli başlı vasıtadır. Gaye, fikirdir;  zafer, bir fikrin istihsaline hizmeti nispetinde kıymet ifade eder. Her büyük meydan muharebesinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem doğmalıdır,  doğar, yoksa başlı başına zafer boşa gitmiş Bir gayret olur." Bu büyük fikir sözüyle anlatmak istediği apaçık ortada. Askeri zaferi kazandıktan sonra toprak bütünlüğüne sahip, tüm bağımsız bir ulus devlet, çağdaş bir cumhuriyet kurmaktı. Ki öyle de oldu. 1923'te imzalanan Lozan Barış Antlaşması, bu büyük fikrin gerçekleşmesini sağlayarak gerçek anlamda "yeni bir âlem" doğurdu. Türkiye Cumhuriyeti, çok zor bir zamanda, çok zor koşullarda, emperyalizme karşı kazanılmış iki büyük savaşın eseridir: Bu savaşlardan ilki Anadolu'da cephelerde kazanılan askeri savaş, diğeri ise Lozan'da masada kazanılan diplomasi savaşıdır. Birbirini tamamlayan ve zaferle sonuçlanan bu iki büyük savaş Türk ulusunu kurtarmıştır. Işte bu kitap, bu iki büyük savaştan ikinicisi olan onurlu Loazan'daki diploması savaşını anlatiyor. Her her sayfasında büyük bir emeğin karşılığı var olduğu aşikârdır.  Araştırmacı yazar Sinan Meydan bir meydan muharebesindeymiş gibi anlatıyor.  Tarihi okuyarak anlayabiliriz. Geçmişi bize aydınlatan da tarihtir..
2024 346. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2024 01:59
"LOZAN" "Dört yıllık bağımsızlık mücadelemiz milletimizin şanına layık bir barış ile sonuçlanmış bulunuyor... Bu antlaşma, Türk milleti aleyhine, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr
Puan vermedi··
Merhaba kitap severler; #25Aralık2 Yazarın kalemine hakimim, ilk #Atatürketkisi kitabıyla tanışıp her eserini almaya başladım. Eserleri dönem tarihi yönüyle, belge ve kanıtlarla sizi araştırmaya sevk ediyor. O yüzden bir çırpıda okumayacağım. Akıcı sade sürükleyici bir kalemi olduğunu belirteyim. Ben kitabı okumaya başlarken sizlere de yeni senede okunmuş haliyle paylaşım yapmayı da ihmal etmeyeceğim.
2024 Okuma Raporları
Tarihe ışık tutalım!!
Puan vermedi
Hava tam kahveni yanına alıp kitap okumaya davet ediyorken biz de itinayla icabet ederiz #tarih in tozlu sayfalarına gömülerek. Kalemini yeni keşfedeceğim ve aşırı merak ettiğim sevgili #yazar
2025 19. kitabı
Merhaba, bugün sizlere Lozan kitabının yorumu ile geldim Tarih kitapları okumayı seviyor musunuz? Bu eserimizde hem geçmişe hem geleceğe ışık tutan bir eser.. Lozan, Türkiye için bir dönüm noktasıydı ve bu Türkiye'nin kaderini değiştirmişti. Kitabımız Lozan Antlaşması'nın işleniş sürecini ele almış. Süreç Sevr Antlaşması ile başlayıp Lozan kazanımına kadar işlenmiş. Bu süreçte nasıl bir mücadele verildiği, kararları daha birçok şeyi detaylı bir analizle bizlere sunulmuş. Oldukça geniş bir kapsamı konu edinilmiş, anlaşılır bir dille ve resimlerle de sunularak hazırlanılmış bir eser.. Lozan'a kadar zamanda neler yapıldığı hakkında bizleri oldukça bilgilendirecek türde bir eser.. Az çok bu konu hakkında bilgi sahibi olsak da detaylı anlatımla daha çok şey öğrenmemiz gerektiğini okuyoruz. Farklı görüş ve düşünceleri de karşılaştırarak ortaya çıkarılmış bir kitap Tarih okumayı, araştırmayı, incelemeyi seven herkesin kesinlikle okuması gereken bir eser Kitapla ve sevgiyle kalın
2025 8. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2025 16:30
Sinan Meydan’ın Lozan Onurlu Barış kitabı, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki kritik rolünü gözler önüne seren oldukça değerli bir eser. Yaklaşık on yıllık bir araştırma

Sinan MeydanYazar · 30 kitap
1975 yılında Artvin Şavşat'ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Şavşat'ta (Vahdettin Yıldız Ortaokulu-Şavşat Lisesi), yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamlamıştır.(1993-1997). İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı'nda master yapmıştır. 1997 yılından itibaren 'Ön Türk Tarihi', 'Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk' üzerine araştırmalar yapmaktadır. Çalışmalarının odak noktası Atatürk'tür. Bir ara "tarih hocalığı" de yapan Sinan Meydan, kısa bir süre ODA TV'de yazmıştır. Sinan Meydan, çok sayıda yazı yazmış, yurt genelinde çok sayıda konferans vermiş; birçok televizyon programına katılmıştır. Sinan Meydan şu sıralar bir taraftan kitap çalışmalarına ve konferanslarına devam ederken, diğer taraftan bazı tarihi filmlere danışmanlık yapmakta, Bütün Dünya Dergisi'nde yazmakta ve KANAL 99'da Saklı Tarih adlı bir tv programı yapmaktadır.  Özlem Akkoç ile evli olan Sinan Meydan, İdil Maya adlı bir kız çocuk babasıdır. 15 yıldan fazla bir süredir Atatürk üzerine çalışan Meydan, Atatürk'ü şu üç sözcükle tanımlamaktadır: Tam bağımsızlık (antiemperyalizm), Çağdaşlaşma (muasırlaşma), Ulusal egemenlik (demokrasi).