Gerçeğe Çağrı

Ekim 2015
İnkılap Kitabevi

2025 82. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2025 22:36
Atatürk'ün fikirlerine, devrimlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına düşmanlık edenlerin, onu unutturmak isteyenlerin yalanlarına ve iftiralarına tarihi belgelerle cevap vermiş yazar Sinan Meydan. Tamamen bilimsel ve tarihsel bu eseri okumalı ve de saklamalısınız. Sizden sonra da birileri mutlaka okumalı...
2016 18. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2016 00:38
Öncelikle bu harika kitabı bitirmemin neden bu kadar uzun sürdüğünü açıklamak istiyorum. Kitap öyle gerçek, öyle güzel bilgilerle dolu ki, aklıma iyice yerleşsin diye ağırdan alıp yavaş okumayı tercih ettim. Her yerde rastlayabileceğiniz Atatürk'e atılan iftiralara, Sinan Meydan belgeli, bilimsel bir şekilde tokat gibi cevaplar veriyor. Okudukça içim sızladı, okudukça üzüldüm, okudukça Atatürk'e daha çok hayran oldum ve gerçekten bu Atatürk düşmanı yobaz-liboş takımından daha çok nefret ettim diyebilirim. Attıkları iftiralar düpedüz insanlık suçu. O kadar çok etrafta Atatürk hakkında atıp tutulan yalanlar var ki, insanın üzülmemesi, lanetlememesi elinde değil. Keşke bu kitabı Atatürk düşmanları okusa diyeceğim lakin resmen umutsuz vakalar. Atatürk'ü tanımak için ve Atatürk düşmanlarının tabiri caizse ne kadar aşağılık olduğuna bir kez daha tanık olmak için alın kitabı okuyun. Son olarak ise Atatürk'e düşmanlık, Türklüğe düşmanlıktır diyor ve keyifli okumalar diliyorum :)
2017 4. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2017 23:05
Son dönemlerde özellikle internette yayılan bilgilere (safsatalara) çok iyi cevaplar vermiş yazar. Dijital dönemde sosyal medyada bulunan yalan haberlere arşivler kullanılarak verilen cevaplar gerçekten beni tatmin etti. Atatürk'ün bu ülkenin hiç değişmeyecek lideri olduğunu bir kez daha kanıtlayan bu kitap atılan iftiralara son vermiş.
2023 71. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 23:28
Sinan Meydan’ın yine zirvede olduğunu gördüğümüz bir kitabı geride bıraktık. Evvela Cumhuriyet Tarihi Yalanları kitabının 2 cildini birden okumuş olmak, bu kitap öncesi çok doğru bir hareketmiş benim için. Çünkü başta Cumhuriyet olmak üzere bizlere anlatılan, aktarılan ve hatta öğretilen yalanlar tek tek irdeleniyor yine. Toplam 27 konu ve 27 yalan inceleniyor ama kitap içeriğine bakarsak 100 tane yalan çıkarırız yazarın cevap verdiği. Bu çalışma aslında örnek bir çalışmadır. Ben bu konuda fikirlerimi defalarca söylediğim için aynı şeyleri yazmak bu sefer de isimler üzerinden prim yapmak gibi oluyor. Diğer yandan 1984 kitabı ile başlanması da manidardır. Her devirde iktidarı daha doğrusu gücü elinde tutanların yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları durumların gerçek amacını açıklayarak başlamak kitap adına da çok önemli. Daha önce de söylediğimiz gibi cahil insanı kandırmak çok kolaydır ve öğrenmek isteyenlere bir konuyu çarpıtarak, değiştirerek yani kısaca yalan söyleyerek anlatmak ve bunu sürekli tekrar etmek o durumun öğrenmeye çabalayan insanlar için gerçekmiş hissi vereceği şeklinde özetlenebilir. O yüzden çabalanan, üzerine gidilen ve anlatılan durumların doğruluğu kadar bunun doğrusunun kanıtlanabilirliği de çok önemlidir. Yazarın yaptığı da bu kanıtlar üzerinden ilerlemektir. Milletimizin en önemli yönü dindarlığıdır. İslamiyet üzerine Müslüman olmasıdır. Mesela Allah’a emanet ol denilir, Allah seni korusun denilir, Allah razı olsun denilir. Kısaca Allah, Allah ve Allah. Tabi bu bir genellemedir. Kimse ışıklar içinde uyusun veya İsa seni kutsasın gibi cümleler kullanmaz. Dilimizde en çok kullanılan ve benim de duyduğum kelime Allah’tır. Böyle bir durumda da Allah üzerinden Rabbimizin adını kullanarak çıkar içinde olanlar olacaktır. Bunlar din düşmanı, din elden
2019 120. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2019 00:28
Atatürk'ü anlamak zor ama ona saçma sapan argümanlarla saldıranları anlamak kolay, yobaz kafalarında neler planladıklarını tahmin etmek güç değil. Görmek istemeyen göze, duymak istemeyen kulağa ne kadar anlatsan boş ama internette veya başka platformlarda, kitaplarda vs. Atatürk ile ilgili atılan iftiralara, oluşturulan sahte belgelere cevap niteliğinde... Pek çok kimseye, özellikle de kitapta anlatılanlar gibi ortalıkta dolaşan asılsız yalanlara 'sorgulamadan' inanmaya hazır insanlara objektif olmayan bir kitap gibi gelebilir bu kitap. Ancak Sinan Meydan'ın konuşmalarını ve diğer kitaplarını da incelersiniz tarihe bir bütün olarak baktığını, hepimizin yapması gerektiği gibi Osmanlı'yı da, Cumhuriyeti de 'bizim' diyerek sahiplendiğini görürsünüz. Bu demek değildir ki bu bütün tarihin içinde "eleştirilmesi gereken" yerleri ve kişileri (Vahdettin gibi) allayıp pullasın, bu tarihten' herkes için' dersler çıkarmasın. Zaten belgelere bakıldığında "gerçekler" ortadadır. Sinan Meydan'ın yaptığı da önce belgeli olanı ortaya koymak sonra "akılcı" her insanın yapması muhtemel yorumları yapmak olmuş. ... Siyaseti topluma fayda sağlamak için değil de belli ideolojiler adına, yalanlarla, çarpıtmalarla kullananlar tarihi belgeleri, söylemleri ve kitapları da çarpıtıyor. Bunu bilinçli olarak yapıyorlar. Zaten oluşturulan gündemlere, yazılan çizilenlere, tv programlarına, dizilere vs bakan herkes toplumun sürüklenmek istendiği zemini az çok görüyor. Çağımız bilgi çağı ama bizim üzerimize ısrarla nefret, ayrılık, çirkeflik, cehalet boşaltılıyor. Bundan sıyrılabilen insan sayısı gittikçe azalıyor. Peki böyle devam ederse ne olacak? İşte, atılan bu iftiralara inanan insan sayısı günden güne çoğalacak, diğer manipüle eden etkenlerle bilikte daha çok ben ben diyen, umursamaz,
Panzehir
2020 18. kitabı
Okunma: 23 Mart 2020 20:10
* Atatürk üzerine ciddi araştırmalar yapan ve kitaplar yazan tarihçi Sinan Meydan'a ait bu kitap, halk nezdinde şehir efsanesi haline gelmiş 27 konuyu -yazarın deyimiyle 27 yalanı- ele alıyor. * Yazar, şehir efsanelerini kimi zaman belgelerle, kimi zaman mantıksal çıkarım yoluyla ortadan kaldırmayı hedefliyor. Çoğu konuda da başarıyor diyebilirim. * Kitabın en sevdiğim yanı ise karşı tezlere oldukça geniş yer vermesidir. Öyle ki bazı konularda karşı tezler daha akla yatkın geliyor ve yazara katılmıyorsunuz. Yani kitap size karşı iki tezi objektif olarak sunuyor. Böylelikle okuyucu mukayese etme fırsatı yakalıyor. * Hemen hemen her ortamda tartışılan Atatürk ve devrimleri konusunda benim de fikrim ve cevabım olsun istiyorsanız. Okumanızı öneririm.
2017 4. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2017 00:41
Daima Atatürk ''Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve beni lanetleyenler çıkabilir. Hatta bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından olabilir.Fakat ektiğim tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki bu fikirler Hint'den, Mısır'dan döner,dolaşır, gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur'' Sinan Meydan'ın kitabı Panzehir'i satır satır okudum, bir çok yerin altını çizdim, notlar aldım. Kendi tarihinden bu kadar nefret eden, kendi çıkarları uğruna Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i kötüleyip halkın gözünden, kalbinden düşürmek için akla ziyan yalanlar söyleyenlere Sinan Meydan bu kitabında tek tek cevap vermiş. Cumhuriyete sahip çıkmamız gereken şu günlerde herkesin mutlaka okuması gereken kanıt ve belgeleriyle başarılı bir bilimsel çalışma olmuş. Atatürk'e olan hayranlığım daha da arttı. Şuna inanıyorum ki Atatürk'ü asla ve asla yok edemeyecekler. Daima kalplerde olacak sonsuza dek.
Siyaset
PanzehirSinan Meydan · İnkılap Kitabevi · 2015663 okunma
M. Kemal'in Suriye politikası.
2023 3. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2023 17:27
Sinan Meydan ın yalanlardan ve iftiralardan arındırılmış bu mükemmel eseri her Kemalistin okuması gereken bir kaynak. M. Kemal'in özellikle Suriye'nin bağımsızlığı için söylediği şu sözler bugün ona dinsiz diyenlerin utanç duyması gereken bir hadisedir. İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün "Emperyalizm ve Tam Bağımsızlık"ta yer alan Suriye değerlendirmeleri: “Ben söylüyorum ki, İslam âlemi ve Suriye milleti ve devleti tamamıyla ve katiyen bağımsız olmalıdır. Bunu, burada söylediğim gibi, Fransızların ve bütün dünyanın önünde tekrar etmek, benim için şeref ve zevktir. Bunun aksini düşünmek miskinlik olur. Eğer Fransız dostlarımız bu meseleyi benim deklare ettiğim gibi düşünmüyorlarsa, bu da bir ayıptır. Fransız milleti, dünyanın en medeni ve en demokrat milleti olarak tanınmış ve demokrasi devrimini yapmış bir millettir. Fakat ne de olsa Fransızlar bir gün hakikati görmeye ve onu olduğu gibi kabule mecbur olacaklardır. Bizim, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir mevcudiyetten asla korkusu olmadığı içindir ki, ben bu sözleri böyle açıkça söylüyorum; ve çok arzu ederim ki, makul vaziyet sahibi olan Suriyeli kardeşlerimizin hakkını müdafaa edenler de en aşağı bu kadar cesur olsunlar. En nihayet, insanlık âleminde insanım diyen Fransızların, bu yüksek davayı tanımamak için ileri sürecekleri mazeretlerin çok kıymetsiz olacağı anlaşılmaktadır. Bizim düşündüğümüz ve Suriyelilere düşünmeyi tavsiye ettiğim husus, Fransızların da lehindedir. Fransızlar ne istiyorlar? Benim şahsen gördüğüme göre, onların bin bir derdi, belası ve halli lazım gelen bin bir meselesi vardır. Onlar için akıllıca hareket şu olmaz mı ki, bir taraftan Türkleri dost olarak tanıdıklarını söylerlerken -ki bunda samimi olmalarını temenni ederim- diğer taraftan da dostlarımızın hakkını versinler? Eğer Fransızlar bu
Tarih-Araştırma
YALANLARA , ÇARPITMALARA KARŞI PANZEHİR
2021 66. kitabı
Sinan Meydan iyi bir Cumhuriyet tarihçisi. Genelde Cumhuriyet döneminin tarihini yazanlar objektif değiller ve çoğu zamanda iyi yada kötü bir mekanizmanın güdümündeler. O dönemde bir şey yapılmış ama neden yapılmış o günün şartlarında getirisi ne götürüsü ne sosyal, ekonomik gözle bakılmıyor maalesef. Sinan Meydan ise yalanları, çarpıtmaların gerçeğini anlatır iken hemde nedenini, o günün psikolojisini ve durumunuda açıklıyor.
2017 17. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2017 18:57
Mustafa Kemal Atatürk'ün hakkında bugüne kadar söylenirmiş bütün yalanların detaylıca işlendiği ve belgelerle cevap verildiği muhteşem eser. Sinan Meydan tarafından yazılmış bu eser Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylenmiş bütün yalanları çürütmüş ve Atatürk düşmanı yobaz liboş takımının yalanlarına belgelerle tokat gibi cevaplar vermiştir.

Sinan MeydanYazar · 30 kitap
1975 yılında Artvin Şavşat'ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Şavşat'ta (Vahdettin Yıldız Ortaokulu-Şavşat Lisesi), yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamlamıştır.(1993-1997). İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı'nda master yapmıştır. 1997 yılından itibaren 'Ön Türk Tarihi', 'Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk' üzerine araştırmalar yapmaktadır. Çalışmalarının odak noktası Atatürk'tür. Bir ara "tarih hocalığı" de yapan Sinan Meydan, kısa bir süre ODA TV'de yazmıştır. Sinan Meydan, çok sayıda yazı yazmış, yurt genelinde çok sayıda konferans vermiş; birçok televizyon programına katılmıştır. Sinan Meydan şu sıralar bir taraftan kitap çalışmalarına ve konferanslarına devam ederken, diğer taraftan bazı tarihi filmlere danışmanlık yapmakta, Bütün Dünya Dergisi'nde yazmakta ve KANAL 99'da Saklı Tarih adlı bir tv programı yapmaktadır.  Özlem Akkoç ile evli olan Sinan Meydan, İdil Maya adlı bir kız çocuk babasıdır. 15 yıldan fazla bir süredir Atatürk üzerine çalışan Meydan, Atatürk'ü şu üç sözcükle tanımlamaktadır: Tam bağımsızlık (antiemperyalizm), Çağdaşlaşma (muasırlaşma), Ulusal egemenlik (demokrasi).