Yüzleşme Vakti

Ekim 2019
Kırmızı Kedi Yayınevi

Puan vermedi·584 syf.·
2025 1111. kitabı
Kara Kutu, Soner Yalçın tarafından yazılmış; modern tıp, ilaç endüstrisi ve küresel sağlık politikalarını eleştirel bir bakışla inceleyen araştırma türünde bir eserdir. Kitapta özellikle ilaç şirketlerinin tarihsel gelişimi, aşı politikaları, vitaminler, antibiyotikler ve alternatif tıp yaklaşımları tartışılır. Yazar, küresel sağlık sisteminin tamamen “insan sağlığı” odaklı değil; ekonomik ve politik çıkarlarla da şekillendiğini savunur. Akıcı ve sorgulayıcı bir dille yazılan eser, okuyucuyu modern tıp uygulamalarını yeniden düşünmeye davet eder. Ancak bazı iddiaları bilim çevrelerinde tartışmalı bulunmuş ve eleştirilmiştir.
Kara KutuSoner Yalçın · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20191,739 okunma
İNCELEMEYİ OKUMASANIZ BİLE KİTABI OKUYUN!!!!
2019 108. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2019 19:01
Bildiğiniz gibi Saklı Seçilmişler kitabında gıda ile ilgili nasıl kandırıldığımızı okuduk, bununla ilgili bol bol konuştuk, düşündük. Yiyecek tüketmek zorunda olduğumuz için elimizden hiçbir şey gelmedi. Kandırıldığımızı bile bile bu gıdaları tüketmek zorundayız. Ancak bu kitapta bahsedilen ilaç konusunda yapabileceğimiz çok şey var. (Hayvanlara verilen antibiyotiklerin o hayvanın etini tükettiğimizde vücudumuza geçmesi dışında maalesef!) Tabi kitapta baş aktör yine belli ROCKEFELLER!!! Soner Yalçın kitap için baya çalışmış, araştırmış. Konuya "endüstriyel tıp" tarihiyle başlamış. Hastaya göre uygulanan tedavi yöntemlerinin nasıl yok edilip herkese uygulanan tek tip "endüstriyel tıp"ın hayatımıza nasıl dahil olduğunu okuyoruz. Bir nevi hepimizi tek yerden çıkan fabrika ürünü gibi algılanmasının nasıl başladığını ve nasıl büyük bir PAZARA dönüştüğüyle karşımıza çıkıyor kitap. Hepimiz durumun farkındayız aslında, doktora gideriz, grip olduğumuzu söyleriz ve doktor bize o dönemde hangi ilaç revaçtaysa doktor düşünmeden hepimize aynı ilacı yazar ve gönderir. Biz ilacın yan etkilerini sormayız, içeriğinden haberimiz bile yoktur. Ayrıca şöyle bir durumu öğreniyoruz kitaptan yan etkiler hemen kendini göstermiyor. Uzun süre sonra çıkan yan etkileri ilaç şirketlerinin bile bilmediğini okuyoruz. Nasıl mı? İlacı pazara sokabilmek için yapılan iğrençlikler çok net bir şekilde ve kaynaklar gösterilerek anlatılmış. İlacı onaylattırmak için dağıtılan paralar (bu paraları alan doktorlar) deneylerin kısa sürmesi ve deneyler sonrası raporlarda yapılan değişiklikler. Zaten bunlar ilaç kullanımını sorgulamak için yeterli nedenler. Konunun siyasi kısmına hiç değinmek istemiyorum, kitabı okuduğunuz zaman ne kadar çetrefilli olduğunu kendiniz
Sağlık
2021 38. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2021 19:07
Yine sağlığımız hususunda ve su içer gibi, yemek yer gibi tüketilen ilaçlar konusunda çok ciddi araştırmalar yapılıp hazırlanmış bir kitap.. Soner Yalçın ilaç firmalarının, buzdağının görünmeyen kısımlarını okuyucularına aktarmış. En ufak bir rahatsızlıkta, baş ağrısında, hâlsizlikte hemen doktora koşardık bir çoğumuz. İlaçların zehirli yan etkilerini, yan etkilerinin verdiği sıkıntıları yıllar sonra iş işten geçtikten sonra anladık. Aktarlarda satılan bitkisel takviyeleri küçümsedik. Özellikle geçmiş yıllarda yaşamış müslüman bilim adamlarının verdiği reçeteler hor görülmeye başlandı. Adlarına "koca karı ilaçları" dendi/dedik. Ve dayadık vücudumuza kimyasal küçük tabletleri.. Ama artık eskisi gibi değil herşey. Yavaş yavaş akillandığımızı düşünüyorum bu konuda. Ne bileyim hemen en ufak bir baş ağrısında hemen ağrı kesici almadık. Soğuk algınlığına yakalandığımızda kimyasal ilaçları su içer gibi yutmadık. Doktorların kapısını gereksiz yere çalmamaya çalıştık. Hastaneleri gele gide yol etmedik.Tabii benim gözlemlediğim bu hâlâ daha akıllanmayan insanlar mevcut. Özellikle yaşça büyüklerimizin bu mevzuda kendilerine söz geçiremediği doğru. Bilmiyorum belki de ben yanılıyorum şimdi pandemi devam ettiği için insanlar korona bulaşır korkusuna şimdilik uzak duruyorlar hastanelerden. Neyse inşallah gereksiz yere çokça kullanılan ilaçlara karşı bir önlem alırız. Vücudumuzu yavaş yavaş zehirleyip, öldüren bu tehlikeli kimyasallara karşı artık akıllanırız diye ümit ediyorum. Bitirdiğim kitaba gelecek olursam paylaşmış olduğum alıntılarda kitabın vermek istediği mesajı anlamışsınızdır. Bana bu kitabı sosyal medyadan takip ettiğim değerli bir abimizin sitesindeki tavsiyesiyle satın almıştım. Kitabı almak için bu uygulamaya baksaydım vazgeçerdim herhalde. Soner Yalçın'a "komplocu"
2019 48. kitabı
Komplo açlığımı giderdim(!) Soner Yalçın geçim yolunu artık bunun üzerine kurmuş maalesef...Yazık! Binbaşı Cem Erseverin İtirafları gibi bir kitabın yazarının geldiği nokta gerçekten acınası! Kara Kutu tamamen bir komplo kitabı! Komplo fetişiniz varsa tatmin olursunuz!
Kara KutuSoner Yalçın · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20191,739 okunma
Gerçek bilgiye ulaşmak zor.
2020 57. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2020 15:00
Bilginin çok gerçekliğin az olduğu çağdayız.Kimin eli kimin cebinde.doğru,bireysel yorumlarda yön değiştiriyor.Soner yalçını okuyunca şaşırıyorsun çok detaycı bu bazen kaybolmana sebeb oluyor.vay anasını be diyorsunuz.Ama tamamen inanmamak gerek.tek gerçek şüphedir.şüphede kalın evde kalın kitapla kalın sağlıklı kalın
Bilim
2020 13. kitabı
Okunma: 20 Mart 2020 19:54
Kitap, bilgi açısından doyurucu. Yalnız fazla ayrıntılı ve biraz da uzatmış. Kısaca kitap da Küresel ilaç şirketlerinin devletleri de kullanarak insanlara yararlı/yararsız binlerce ilacı nasıl sattıklarını anlatıyor. Ağrı kesici icmeden önce hep ağrılarıma dayanmaya çalışırdım. Şimdi bunu daha da uzatır hale geldi ne yalan soyleyim etkiledi bu konuda beni. İyi okumalar.
2023 879. kitabı
Konu, ilaç sektörü, “modern” tıp ve insan sağlığı. Eser, alışageldiğimiz üslubuyla bir Soner Yalçın klasiği. Kitap boyunca hız kesmeyen bir tempoyla tarihî vakalar, komplolar, teoriler, isimler, şirketler, yerel/küresel kurumlar, ilaçlar, tedaviler, son iki yüz yılda alternatif (tamamlayıcı) tıbbın “modern” tıp karşısında inanılmaz derecedeki mevzi kayıpları ve cevabını arayan başkaca sorular, sayfalarda size eşlik ediyor. Yazara göre "modern" ya da "endüstriyel tıp" bugün maruz bırakıldığımız "kapitalist tıp" anlayışının ta kendisi. Sistemin bekası için insanlar, "modern tıp" aracılığıyla bedenleri üzerinden "itaatkâr" ve "yararlı" yapma stratejisine hedef oluyor: “Modern kapitalizm, yükselişiyle birlikte tıbbı dönüştürdü; bedenler üzerinden nüfuslar ele geçirildi.” Bu sistemin ezberlerini bozan fikirleri dile getirenler susturuluyor: “Örneğin... Tabip Odaları son dönemde, -kamuoyunda farklı görüşleri nedeniyle tanınan- meslektaşlarına ‘ihraç’-‘kınama’ gibi cezalar veriyor! ‘Suçları’, konuşmalarıyla hekimlik mesleğini ‘rencide’ etmek!” -"Hasta yoktur, hastalık vardır" diyen "endüstriyel tıp"…  -"Hastalık yoktur, hasta vardır" diyen "tamamlayıcı tıp"... Yani... Önceden hasta, hastalığın bir öznesi olarak görülürken, "endüstriyel tıp" ile artık hastalık özne durumuna geçirildi! Niye? Soner Yalçın, 18. yüzyıldan itibaren değişmeye başlayan bu “tıp” algısının nedenlerini sorgulamaya çalışıyor. Kitap bölümlerinde anti-depresanlar, antibiyotikler, şeker hastalığı, aşılar, sporcu gıdaları, “sponsorlu” bilim, sağlık reformları, el değiştiren ilaç şirketleri gibi çok sayıda konuya değiniyor. Yazar, tüm yazdıklarının mutlak doğru olduğunu savunmuyor: “Son 200 yılda insanoğlunun ‘modern-endüstriyel tıp’ aracılığıyla nasıl kuşatıldığını anlatmaya çalıştım. Başarılı oldum ya da
Sağlık
Yapmış yine yapacağını!
2022 4. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2022 09:38
Altını çizmekten bıkmadığım hatta çize çize yıprattığım bir Soner Yalçın kitabı. Dünyanın en kirli sektörlerinden biri olan ilaç sektörünün kapitalist çirkin yüzünü gün yüzüne çıkartıyor. Gıda sektörüyle bozulan insan sağlığını ilaç sektörü ile kendine bağımlı haline getiren bu düzen, su içer gibi ilaç içtiğimizi, ilaç torbalarıyla gezdiğimizi, siyasetin bu sektöre nasıl gebe kaldığını gözler önüne seriyor. İşin sadece sağlık boyutunu ele almıyor. Aynı zamanda biyo-politik tarafından ve hatta medya tarafından nasıl oyunlara alet edildiğini anlatıyor. Patent işlerinde dönen kirli ve ölümcül oyunları, mesleğini birkaç geçici faydaya satan doktorları, kapitalist düzene kafa tutan idealistlerin bu düzende kayboluşunu anlatıyor. Modern tıp veya endüstriyel tıp kavramlarının kimlerin elinde sadece para aracına dönüştüğünü anlatıyor. Zaten sevmediğim bu düzeni, gerçekten kaliteli araştırmalarla somut bir çıktıya dönüştüren, istatistiksel olarak analiz edip yorumlayan Soner Yalçın, bu kitabı bitirdiğinde maalesef basma kalıp sözlerle fikirlerini beyan edenler tarafından çokça eleştirilmiş. Aşı karşıtı diye suçlanarak dijital linçlere maruz kalmış. Ancak Yalçın’ın bu kitapta anlatmak istediği “şu ilacı içmeyin, bu aşıyı olmayın” dan ziyade küresel ilaç şirketlerinin bu görünmeyen ve maskeli yüzünü ortaya çıkarmak. Sağlığın ticarileştirilemez bir olgu olduğunu ne yazık ki idrak edemiyorlar. Tam tersine artık bu ticari bir araç haline geldi. Doktorlara tıpkı bir satışçıymışçasına konulan performans hedefleri, ilaçları insanlara iyi/kötü gelmesi amacıyla değil de şirkete getirdiği kar/zarar oranıyla yorumlamaları, siyasetin yavaş yavaş küresel devlerin oyuncağı haline getirdiği insan sağlığının nasıl bir gelir kaynağı olduğunu çok acı bir şekilde gösteriyor
2021 42. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2021 17:47
Kitabı ikinci kez okudum. Özellikle yaşadığımız süreç içerisinde bazı bilgileri tazelemek gerekiyordu. Kitap daha giriş bölümüyle dikkat çekiyor. Akıcı üslupla kendini okutuyor. İlacın ekonomik-politiğini anlamaya ve kavramaya olanak sağlıyor. Bu sayede Pek çok gerçeklik ile yüzleştiriyor. Kitap; "modern tıp" denilen endüstriyel tıbba karşı olmak, şu ilaç zararlı bu ilaç faydalı veya bu firmaları tercih etmeyin gibi bir amaç gütmüyor. Sadece sorgulamamız gerektiğini ve her söylenene körü körüne inanmamak gerektiğini aktarıp aydınlatma çabası içerisinde. Farkındalık uyandırması için okunabilecek bir kitap.
Araştırma-İnceleme
2020 4. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2020 15:16
Saklı Seçilmişler kitabını çok beğenerek, gerek akıcılığıyla gerek sade bilgilerle severek okumuştum. Bu kitap da yine bana değerli bilgiler verdi yalnız çok çok çok detay ve isim var. İnanın özü çok iyi ve sağlam ama bir Saklı Seçilmişler değil. Kısaca başlıkları söyleyeyim. Rockefeller Ailesi ve onların dünyayı zehirlemeleri, Aşı, Şeker-Tansiyon Ölçümü, Antibiyotikler, İlaç Pazarlama, Ölü Bebekler, Kolestrol hakkında bildiğiniz ve bilmediğiniz birçok saklanmış, gizlenmiş veyahut farkına varamadığımız çoğu şeyi gözler önüne sermiş Soner Yalçın. İçinde siyaset yok mu? Elbette ki var. Sağlık Bakanlığı - Menzil - Para üçgeninden söz ediliyor. Dikkatle ve sıkılmadan okumak gerek. Yoğun bir araştırma kitabı. Karataycılar mutlaka okusun. :)

Soner YalçınYazar · 20 kitap
İlk yılları Soner Yalçın, Cemile Yalçın ve Mehmet Ali Yalçın'ın oğulları olarak 1 Ocak 1966'da Çorum'da doğdu. Anne tarafı Tercanlı, baba tarafı ise Horasanlıdır. Annesi ev hanımı, babası ise gıda ticareti ile uğraşan bir tüccardır. Üniversite eğitimini Hacettepe Sağlık İdaresi Yüksek okulunda tamamladı. Daha sonra idarî bilimler konusunda yüksek tahsile karar verdi. Kariyeri 1987'de 2000'e Doğru adlı dergide çalışmaya başladı. Uzun süre Ankara bürosunda muhabirlik yaptı. Burada Adnan Akfırat, Hikmet Çiçek ve Serhan Bolluk’le birlikte çalıştı. 6 Mayıs 1990'da Ankara İstihbarat Şefliğine getirildi. 1993-94 yılları arasında günlük gazete olarak çıkan Aydınlık'ta çalışmaya başladı. 1995'te haber araştırma müdürü iken ayrıldı. Bir ara Doğan Yurdakul'un Siyah – Beyaz gazetesinde çalıştı. 1996 yılında televizyonculuğa giriş yapıp Show TV Ankara bürosunda çalışmaya başladı. Aynı yıl içerisinde Star TV'ye geçti ve haber müdürlüğüne getirildi. Daha sonra Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı, Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı adlı kitaplarını yayımladı. CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'le birlikte 5N1K adlı programı hazırladı. Kurtlar Vadisi adlı dizinin ilk iki yılında konsept danışmanlığını üstlendi. CNN Türk'te yayınlanan Oradaydım adlı politik belgeselin hazırladı. 4 Şubat 2007 tarihinden itibaren Hürriyet gazetesinde, pazar günleri “Not Defteri” adlı köşesinde yazmaya başlamış, Mart 2012'de işine son verilmiştir. Odatv davası kapsamında 14 Şubat 2011 tarihinde tutuklanan Yalçın, yaklaşık 22 ay sonra 27 Aralık 2012'de tahliye oldu. Hâlen Sözcü gazetesi ve Odatv İnternet sitesinde yazılarına devam etmektedir. Özel hayatı Soner Yalçın'ın, avukat Feza Kutanoğlu ile evliliği 10 yıl sürdü ve bu evlilikten Aren Soner (d. 2000) adında oğlu dünyaya geldi. Kitapları Binbaşı Ersever'in İtirafları (1994) Millî Nizam'dan Fazilet'e: Hangi Erbakan? (1994) Behçet Cantürk'ün Anıları (1996) Reis: Gladio'nun Türk Tetikçisi (1997, Doğan Yurdakul ile birlikte, Doğan Kitap) Bay Pipo (1999) The Özal: Bir Davanın Öyküsü (2001) Teşkilat'ın İki Silahşoru (2001) Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı (2004) Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı (2006) Siz Kimi Kandırıyorsunuz! (2008) Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor (2009) Samizdat (2012) Erbakan: Eziyet Edilerek Yalnızlığa Yükseltilen İnatçı Bir Siyasal Liderin Portresi (2012) Silivri Cezaevinde hazırladığı kitapta Necmettin Erbakan'ın hayatını ve mücadelesini anlatan kitap, Erbakan'ın bilinmeyenlerine ışık tutmaktadır.[2] Kayıp Sicil: Erdoğan'ın Çalınan Dosyası (2014) Galat-ı Meşhur: Doğru Bildiğiniz Yanlışlar (2016) Saklı Seçilmişler (2017) Kara Kutu: Yüzleşme Vakti (2019)