2019
Kırmızı Kedi Yayınları
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2020 55. kitabı
Aslında hayatın içerisinde yaşadığımız ve bir çoğumuzun gündelik yaşantısına etki de etmiş olan haksızlıklar, usulsüzlükler ve can sıkıcı bir çok güncel konu delilleri ile akıcı bir şekilde anlatılmış. Şahsen ikinci kitabını da aldım ve ilk fırsatta okuyacağım.
Tarih ve Siyaset
2019 36. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2019 02:28
Metestazın sosyal medyada, özellikle sağlık bakanlığındaki tarikat yapılanmasını işlemiş imajıyla, yaptığı reklamlara aykırı olarak, bu bakanlıktaki yapıyı yeterince derin işlemediğini düşünüyorum. Ben özellikle bu yapılanma(menzil) ile ilgili bilgi almak için kitabı almışken tatmin edici düzeyde bilgi verilmediğini düşünüyorum. Ayrıca örneğin sağlık bakanının şeyhi arayıp yardım istemesi gibi konular işlenmiş. Ancak bu gibi iddialar belgelendirilemediği gibi kanıta dayalı bir çalışma olma konusunda eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Rahmetli Uğur Mumcu'nun çalışmalarında olduğu gibi resmi belgelerin sayılarının/numaralarının kitapta yer aldığı bir çalışma beklerdim. Kitapta yer yer çeşitli raporlardan bahsediliyor ancak kaynak olarak baktığınızda çoğunlukla gazetelere verilmiş ifadeler dipnotlarda alıntı olarak gösteriliyor. Resmi evraklara kitabın içinde yer verilmemesi okuma akışını olumsuz etkilemese de ben bunu bir eksiklik olarak görüyorum. Ancak FETÖ yapılanmasının özellikle sermaye ayağının yargılanması sürecindeki yaşanan haksızlıkları belgelemesi, tarihe not düşmesi açısından da çok değerli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim..
2021 43. kitabı
Okunma: 25 Mart 2021 10:31
2019 senesinin en çok konuşulan kitabı Matestaz gazeteci Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ortaklığında yazılan bir kitap. İçerisinde yazılması güç olan konuların ve hakkında yazılması cesaret isteyen kişilerin isimleri geçtiği araştırma bu kitabını okuduktan sonra neden Matestaz ismini aldığı anlatan bir kitap. Tıbbı terimde kanserli hücrelerin bulundukları doku dışında doğrudan ya da kan-lenf damarlarıyla başka bölgelere sıçramalarına verilen isim olan Metastaz kitabı içerisinde Fetö ,Fetö bağlantılı iş adamları,hukuçular ve bunun gibi birçok kişinin geçtiği bir kitap olmakla beraber belli kişilerin nasıl şu an oldukları yere geldiğini okuyucuya anlatan bir kitap. Derin araştırma sonucu yazıldığı belli olan kitapta Devletin bütün organlarının nasıl virüs kaptığını, bu organların nasıl iflas ettiğini ve kurtarımı zor olacağını açıklayıcı dille okuyucuya yansıtıyor. Kitabımız genel olarak 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında ülkemizdeki tarikatların devleti ele geçirmesini anlatıyor fakat yer yer çok eskilere gidip tarikatların nasıl çoğalıp devletin içine sızığını, kendi aralarında çatışma yaşadığını ve Ülkemizi çok iyi yerlere getirmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e düşman oluşunu detaylı olarak anlatıyor. Menzil, Kurdoğlu, Yazıcı, Okuyucu, Süleymancı gibi birçok tarikatın ülkenin içine nasıl sızdığını okuyucuya kanıtlı olarak anlatan yazarlarımız kitap içinde olmasa da kitabı yazarken çok acı çektiklerini ,içlerinin kan ağlaya ağlaya yazdıklarını belirtiyorlar.
2019 124. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2019 16:01
Pek de bildiğimiz şeylerden farklı bir şey yok... Ben ne yalan daha doyurucu bilgiler bekliyordum. En azından FETÖ'nün siyasi ayağı konusunda bir kaç bilgi... Ama koskoca Devlet FETÖ' nün siyasi ayağına dokunmak istemezken, bu adamlar neyin nesini yazsın kitaplarında..? Yazsın da başı mı ağrısın gariplerin ...? Bir ADAM çıktı ve şöyle dedi : "Adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti". İnşallah bu söylem tüm TÜRKİYEMİZE örnek olur...
2021 9. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2021 04:20
Ülkede neler olmuş... Neleri öğrenmemizi istemişler... Neleri öğrenmememizi istemişler... Nelerle uğraşıp ülkeyi hiçe saymışlar... Ekranlarda Allah'ı ağzından düşürmeyenler arka planda neler karıştırmışlar... İktidar koltuk uğruna neler yapmış... "Türkiye Cumhuriyeti'ni, her biri kendi egemenlik alanını kurmuş tarikatlara teslim edersek asla hukuk düzenine varamayacağız. Türkiye, dün nasıl fetö düzeniyle hesaplaştıysa yarın da bugünkü düzenle hesaplaşacak." Ülkemizin gündemini meşgul eden son dönem olaylarının çok önemli bir analizi "metastaz". Siyasi islamcıların kirli çamaşırlarını ortaya koyuyor, kanser hücresi gibi etrafı nasıl sardıklarını gözler önüne seriyor. Dinle siyaset birbirinden mutlaka ayrılmalı, herkes dinini kendi içinde özel hayatında yaşamalı, siyasi islamcıların dini kullanarak trilyonlar kazanmalarına izin verilmemeli. FETÖ ile mücadelenin "ince" detaylarını, FETÖ'den sonra yer kapmaya çalışan tarikatçı "Müslümanları" güzelce anlatan bir kitap. Muhtemelen anlatılanlar okyanusun bir damlasıdır. Memlekette yüzüne bakacak, medet umacak insan olmadığını düşündürtüyor. Özellikle Fethullah Gülen'in yargılama sürecinde rol alanlarla ilgili kısımları insanı hayrete düşürüyor.... Mutlaka okunması gereken bir baş yapıt...
MetastazBarış Terkoğlu · Kırmızı Kedi Yayınları · 20194,199 okunma
Yarınlar kalleş dolu, mert olan her düne yan!
2019 9. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2019 02:51
Yazılması güç olan şeylerin yazıldığı kitap. Benim bu kitaba ilgimi çeken şey bu site üzerindeki puanlama oldu. Yani şöyle diyeyim, kitabın okunma sayısı ile puanlama sayıları farklıydı. Puan verenler okunma sayısından yüksekti. Ve puanların bir puan olarak verildiği sitede gözüküyor. Kısaca birileri bu kitabın popülerliğinin olmamasını istiyor. Bazı kesimler kitaplardan da korkmaya başladıysa veya insanların bilgi sahibi olunması istenmiyorsa işler baya tuhaf hal almaya başlamış demektir. Neyse biz kitaba geri dönelim. Kitap Fetö'nün yüksek makamlara nasıl adam yerleştirdiğini nasıl kadrolaştığını, hangi iş adamlarıyla samimiyet içerisinde olduğunu, finansal anlamda nasıl ayakta durduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimine neden olan durumları anlatıyor. Tabi sadece bu kadar değil Fetö'nün yıkımı sonrasında diğer tarikatların harekete geçip boşluğu doldurma çabasını ve bu boşluk dolarsa başka 15 Temmuz olayı yaşanacağını anlatılıyor. Bunun gibi birçok konunun ele alındığı bu kitabın her birey tarafından okunması gerekiyor. Ben kendimde muhafazakar aile de büyümüş biriyim. Olay şu ki dine mensup olmak ile dincilik çok farklı şeyler. İnsanın inançlarının doğurduğu duygulardan beslenen kan emicilere fırsat verilmemesi gerekiyor. Dini öğrenmek ve ona sadık olmak, Kur'an-ı Kerim'e ve Allah'a inanmakta gizli. Yani arada bir kişinin (tarikat lideri) rehberlik yapmasına gerek yoktur. Bu sizi, ülkenizi ve milletinizi zora sokar. Diyebilirsiniz ki benim güvendiğim insanlar öyle şeyler yapmaz. 15 Temmuz öncesinde de Fetöye inananlar onun öyle bir şey yapmayacağına yemin edebilirlerdi. Bana kızanlar, sövüp sayanlar olabilir. Ama unutmayalım bu millet ve topraklar bizim ve onu başkalarına yem edecek değiliz. Kanla yıkanmış bu topraklara atalarımızın akıttığı kanlar uğruna sahip
Siyaset
Metastaz
2019 25. kitabı
Okunma: 19 Mart 2019 23:32
Bu kitap, kadim uygarlıkların tarihi hakkında yeni bilgiler içermiyor. Ya da İslam öncesi Arap yarım adasında yaşayan halkların kültürleri hakkında yeni bir teori de ortaya koymuyor. Ayrıca Konstantinopolis'i kim aldı ve adı da hangi tarihte İstanbul olarak değişti şeklinde araştırma ve inceleme konularını da içermiyor. Kısacası bu kitap, geçmişe dair bir şeyler anlatmıyor. Bugünü yani yaşadığımız anı, zamanı ve yarını anlatıyor. O yüzden çok uzun inceleme yazısına gerek yok. Kitabın kendisi zaten sarih bir anlatıma sahip. Şifre, kripto, gizem barındırmıyor. Her şey net, her şey ortada ve her şey biliniyor. Burada yazılanlar, metafizik, distopya, ütopya, fantastik ve bilim kurgu değil. Ama, metafizik ve fantastik düşünceyle afyonlanan zihinlere panzehir olabilecek nitelikte bir çalışma. Uyanma vakti gelmedi mi? Bugünü göremeyen, yarını nasıl görüp okuyacak? Bugün feto, yarın ceto, çeto, deto, geto, heto gibi başka isimler altında tekrar ortaya çıkmaz mı? Esas sorgulanması, düşünülmesi gereken de bu değil mi? Aklını kiraya veren ya da devredenlerden olmamak için sorgulamacı okumalarda fayda var. Bugünü anlattığı için yaşananları iyi bilmeliyiz. Çünkü ileri de karşımıza birileri yine 'aldatıldık', 'kandırıldık' edebiyatına başvurmasın. Buna düşmemek için herkesin okuması gereken bir kitap. Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tarafından yazılan METASTAZ adlı kitap, devleti esir alan ve yayılan kanserli hücrelere ışık tutuyor. Yaşarken yazılan bir tarih okuyoruz. Kitap 17 ana başlık ve onların altında çok sayıda alt başlığa sahip. Birileri hak, hukuk, adalet duygusuyla hareket edip emekleriyle bir yerlere gelmeye çalışırken, birileri de sınav sorularını çalarak kendi menfaatleri doğrultusunda neferler yetiştirme peşinde koşmuş. Adalet geç de olsa çoğu zaman tecelli
Siyaset
2019 4. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2019 18:59
Beklentilerimin biraz altında kaldı, ancak yine de ülkenin ne kadar boka battığını gözler önüne seriyor. Ülkenin ana artellerinde oluşmuş kanser tedavi edilmiyor, bilakis yeni dokulara sıçramasına göz yumuluyor. Bilinçlenmeyen, sorgulamayan bu halk sorunun ana kaynağı. Yoksa bir siyasetçi gider, bir başka siyasetçi gelir.
2019 61. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2019 12:46
Eğitimsiz sümüklü bir dangalağı ve müritlerini sırf “Alnı secdeye değiyor” düşüncesi ile önünü açıp tüm kurumlara yayılmasına izin verenler ve Türkiye Cumhuriyetine musallat edenler umarım Tarihten alınması gereken dersi alıp bir daha bize ağır bedeller ödetmez diyeceğim ama kitabın içeriğinde görünen o ki gereken ders alınmamış . Ülke resmen tarikat ,cemaat yuvası olmuş .
2019 36. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2019 15:29
Ülkemizdeki yaşanan ağır FETÖ olaylarını araştırıp, bilgi sahibi olmak isteyen herkese bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum! Ki bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysak eğer, ülkemizin gerçekleri hakkında kesinlikle bilgi sahibi olmamız gerekir. Ayrıca gerçeklerden bahsettiği için yazarın tutuklanması ne yazık ki ülkemizin değiştirilemez bir gerçeği. Umarım en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar.. Umarım bu güzel ülkem yolsuzluğa, rüşvete, adam kayırmaya değil de artık devrime, sosyal hakların varlığına, eşitliğe en önemlisi de adalete ışık yakar.. Keyifli okumalar.