·224 syf.····Okunma: 26 Mart 2025 12:53 sadece bir hikâye anlatmaz; sanki seni tanıyormuş gibi sayfalarının arasına saklanmış bir duyguyu ortaya çıkarır. Aradığın Şey: Kütüphanede Saklı tam olarak böyle bir kitap. Okurken bir an durup iç çekiyorsun, çünkü satırlarda kendine ait bir parça buluyorsun.
Kitap, sessiz bir kütüphanede başlayan gizemli bir keşfin izini sürerken, aslında en çok insanın iç dünyasını, bastırılmış anılarını ve kalbinde susturduğu duyguları konu alıyor. O eski defter yalnızca karakterin geçmişini değil, bizim de unuttuğumuzu sandığımız parçaları yavaşça önümüze seriyor.
Her şey o kadar sakin, o kadar yavaş akıyor ki... Ama tam da bu yavaşlıkla, her cümle kalbe dokunuyor. Kütüphane bir mekândan çok daha fazlası; orası bir bekleyişin, bir özlemin, hatta bazen pişmanlığın simgesi gibi. Sayfalar ilerledikçe bir defteri değil, sanki kendi içimizi açıyoruz.
Yazar, hatırlamanın acısını da, güzelliğini de aynı anda hissettiriyor. Bazen bir satırda durup uzun uzun düşündüm.
Bu kitap, olaylardan çok duygularla ilgilenen okurlar için bir hazine. Kitabı bitirdiğimde içimde tarif edemediğim bir sessizlik vardı; kelimeler susmuştu ama duygular uzun süre yankılandı.