2025 54. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 13:22
Asi Âşık Nuray Ergen Selam size kalemini daha önce Watpatt okuduğum sevdiğim yazarın #asiaşık kitabı ile geldim. Öncelikle ben kitabı çok sevdim. #askeri ve #Aşk temalı kitapta yazar ne zor şartlar altında vatan için mücadele edildiğini bize anlatmak istemiş. Kitapta bolca askeri bölümlere yer verilmiş bu en çok hoşuma giden kısım oldu . Ayrıca tek kitap ilerde yan karakterlerin belki kitabını okuyabiliriz . Ben Mirza hikayesini çok merak ediyorum Bazı alıntılara kalbimi bıraktım beni hem duygulandırdı hemde ağlattı . "Şehidin helvası sizin ocağınızda kavrulmadığı sürece, size hep tatlı gelecek. Lakin bize zehir." Konusu Mirhan Diyarbakır'ın Ateşoğlu aşiretinin Cihan Ağa'nın oğludur. Hisar karakolunun başında Astsubay olarak görev yapar. Kimseye göz açtırmaz. En büyük korkusu vatanı için orda olan askerlerin şehit düşmesi . Karakola zamansız baskınlar yüzünden hep tetikdedir. Askerlerle karşı disiplinli, sert gibi gözükse de onlara karşı merhametli bir adam . Ayriyeten esprili bir karakter Firuze Şahin mesleğinde başarılı bir Yüzbaşı babası ve annesi gibi askerdir. Annesi hain bir pusuda şehit düşüyor. Bir gün Mirhan astsubayın başında durduğu karakola denetlemeye gidiyor. Firuze sert kendin ödün vermez ama çok yumuşak bir kalbi var. Mirhan rütbesi ondan üstün olan kadınla zıtlaşsa da zamanla ona hem saygı duyar hem de daha ilk görüşte ona aşık olmaya başlar. Onları okurken o kadar sevdim ki kitap su gibi akıp gitti. Firuze daha fazla Mirhan süründürseni isterdim . Firuze babası Bekir Şahin adının duyunca herkesin dizlerini titreten adam Mirhan'a benden kız almak öyle kolay dedirtdi . Konakta sahnelerini ve Mirhan'ın ailesini sevdim . Annesi adına üzüldüm yaşadıkları hiç kolay değil . Kitabın sonundaki sahneden sonra biraz uzun olsun isterdim ben burda şimdi meraktan çatlıyorum. Eline emeğine sağlık yazarım
Asi ÂşıkNuray Ergen · Parola Yayınları · 2025119 okunma