Puan vermedi·372 syf.····Okunma: 24 Temmuz 2025 23:22 CNN Türk’ün spikeri ve ayrıca gazeteci olan Büşra Sanay tarafından yazılan bir kitaptır. Türk toplumunda her ne kadar üstü kapatılmaya çalışılsa da, Müslüman toplumlarda böyle bir şey yok dense de azımsanmayacak kadar var olan “ensest” ilişkilerden bahsetmektedir. Peki ensest ilişki nedir? Güncel dilde yaygın olarak yasak ilişki anlamına gelmektedir yalnızca bugün değil, her dönemde görülen bir vaka olmuştur. Okuması ağır kitaplardan beni uzun süre düşündüren ve ben ne okudum dedirten bir kitap. Ensest hakkında birçok makale bulunsada kitap yok denecek kadar azdır. Özellikle buna dikkat çekilmek istenmiş. Sanay, Türkiye’de “tabu” haline getirilen konulardan “aile içi istismarı” araştırdı, psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, pedagoglar, öğretmenler, avukatlar, ve mağdurlarla konuştu. İstismarı nasıl fark edeceğimizi çocuklarda ki değişimler ve hangi kurumlara başvuracağımızı, sürecin nasıl ilerleyeceğiyle ilgili bizi bilgilendirir. "Unutmadıklarına" istinaden “Bu kadar istismar edilmiş insan varken kıyamet neden kopmadı? ” diye düşündüğünü söylüyor. “Zaten bunlar oluyorsa ve cezasız kalıyorsa kıyamet kopmuştur aslında.”