·232 syf.····Okunma: 08 Temmuz 2025 00:00 Yazarın kendi hayatının açlık ve sefaletle geçen dönemini anlattığı, okuyunca sarsılacağınız bir kitap. Bu kadar yoksulluk, açlık nasıl olur diye düşünmeden edemiyorsunuz. Yazar duygu sömürüsüne başvurmadan günlerce nasıl hiç birsey yemeden açlık çektiğini, açlığını bastırmak için kendisini nasıl kandırdığını anlatınca isyan etmemek de zorlanıyor insan. Para bulabilmek için ceketinin düğmelerini bile satmaya çalışıyor ki daha öncede tüm herşeyini satmış zaten. Onurunu korumak için nasıl bir çaba içinde olduğunu, güvendiği insanların yaşattığı hayal kırıklarını okudukça uzuluyorsunuz. Ama yazar yinede hiç bir zaman umutsuz değil. Her güne dair bir umudu var. Açlığına rağmen yaratıcı bir yazar olma konusunda mücadele etmesi , olayların olumlu yönlerine odaklanması kitabın adının verdiği olumsuz duyguları yumuşatıyor. Jack london ve George orwell 'in yoksulluk üzerine yazdıkları kitapları aklıma getirdi. Ama bu kitap daha kişisel ve daha içten bir anlatıma sahip.okumanızı tavsiye ederim.