KUR'AN' IN ANLATTIĞI TARİH
Tarihi sevdiğimi beni tanıyanlar çok iyi bilir. Özellikle kültür gezileri hobilerim arasındadır. Bu gezileri yapmadan önce, tarihi güzel anlatan insanlardan dinleyip gezilerimizi öyle planlamalıyız bence. Bu konuda videoları ile ilgi ve merakımı kamçılayan Tarihçi- Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel hocanın bu kitabını merak ederek bekliyordum. Sonunda çıktı ve okumak nasip oldu. Bu kitapta Kur'an-ı Kerim baz alınarak tarihe yeni bir perspektiften bakabilme imkanı sunulmuş. Söz konusu kıyamete dek korunmuş olan Kur'an- ı Kerim olunca Talha Uğurluel ' in bu kitabı da en doğru kaynağın ışığından faydalandığını gösteriyor. Benim bu kitapta en çok dikkatimi çeken bilgiler şunlar oldu:
* Hz. Nuh' un mezarının ve gemisinin Cizre'de olduğu ( Hep Ağrı Dağı diye arkeolojik aramalar yapılırken )
* İlk namazgâhın da Cizre' de olduğu
* Diyarbakır Eğil' de bulunan Hz.Elyesa ve Hz. Zülküfl Peygamberlerin kabirlerinin taşınma evresi
* Danyal Peygamberin türbesinin Tarsus'ta bulunup tespit edilmesi
* Bize yıllarca Urfa' da bulunan iki büyük sütunun Hz. İbrahim'in fırlatıldığı mancınık olduğu bilgisine karşılık o iki sütunun Abrar hanedanına ait kitabeler olduğu ( Benim de orada mancınık diye paylaştığım resmim vardı )
* Asıl can alıcı nokta Ashâb-ı Kehf'in bulunduğu tahmin edilen Çin , Ürdün, Tunus, Cezayir, Suriye, Azerbaycan, İspanya, Afganistan, Mısır, Yemen ve Türkiye' nin üç farklı şehri olmasına rağmen Kur' an' ın belirttiği mağara ile güneş arasındaki konumun tek uyduğu noktanın, ayrıca üzerinde yapılan ibadethaneler ve dönem kalıntıları esas alındığında Ashâb-ı Kehf mağarasını Kahramanmaraş/ Afşin 'de olma ihtimalinin daha yüksek olduğu bilgisiydi. Buna benzer birçok şaşırtıcı bilginin yer aldığı bu güzide eseri özellikle tarihe ilgi duyan herkesin okumasını tavsiye ederim.