2020 34. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2020 00:00
Tek kelimeyle Süper. Moliere bu tiyatro eserinde beni güldürmeyi başardı. Güzel bir komedya eserini kaleme almış Moliere. Eserin başrolünde cimriliğin kitabını yazmış Harpagon var. Kesinlikle Harpagon kadar cimri birisini görüp, duymadığınıza inanıyorum. Beni eğlendiren, güldüren bir tiyatro eseri oldu. Gülücüklerimi sesli olarak dışarı yansıtmaktan kaçınamadım yer yer kahkahalar bile attım. Yazar hakkında şunu söylemek istiyorum tiyatro eseri konusunda Shakespeare'dan hiç aşağı kaldığını söyleyemem. Shakespeare tabi benim için her zaman birinci ama Moliere'da kalemi kuvvetli yazarlardan. O zaman Moliere'da ikincilik koltuğuna oturur canım ne olacak. Şunu da söylemeden edemeyeceğim tabi Gogol'nda Müfettiş adlı eseri de muhteşemdi o da beni gülüp eğelendirmişti. O zamam ikincilik koltuğunda kargaşa çıkacak desenize. Ben ikincinin kim olacağana karar verirken sizlerinde şu Harpagon amcamızın cimriliğini görmenizi istiyorum böyle bir adam olabilir mi demekten kendinizi alı koyamazsınız. Ama varmış böyle bir adam yarayıcısı da Moliere. Cimri derseniz kendisine sopayla dövmesin sizi dikkat edin.
CimriMolière · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202227,9bin okunma