Puan vermedi·303 syf.····Okunma: 27 Temmuz 2025 00:00 Sarı Yüz - R. F. Kuang
Herkesin elinde gelen, çok satanlarda görmeye alıştığımız, muhteşem reklamlı o kitabı okudum efendim. Hadi incelemesine geçelim.
June başrol kızımız. Kendisi gibi yazar olan Athena'nın başarısını ve popülaritesini kıskanıyor. Athena'nın ölümü ile (kitabın hemen başında, spoiler değil) onun taslaklarıyla beraber bir roman yazıp ünlü oluyor. Bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor kitap. Bir kitabın çok satan olması icin içerikten önce PR, yazarın ırkı, içeriğinde popüler konuların geçip geçmemesi gibi noktaları çok güzel eleştiriyor. Eleştiriyor da güzel ablacım senin kitabın da öyle demek istedim okurken. Nasıl bir reklam yapıldı kitap ile ilgili hepiniz hakimsinizdir. Beğenmeyeceğimden korkarak (zira bu şekilde kitaplar genelde balon çıkar.) başlamıştım. Keşke yanılsaydım.
Başlardaki Athena - June sohbetleri çok ergence geldi bana. Kitap ilerledikçe June'un iç sesi çok sığ idi. Bunu bilinçli yapmış yazar diye düşünüyorum ama diğer her şey böyleydi. İntihal konusunu ısıtıp ısıtıp defalarca önümüze koyması çok fazla oldu. Özellikle sonuna doğru tekrarlanan yerler vardı. Kitabın sonu ise benim için fiyasko. Sürprizi kaçırmak istemiyorum ama o şekilde bağlamakla yeniden bir döngüye girmiş gibi oldu. Vallahi ben mi anlamadım, yazar bilinçli mi yaptı bilmiyorum ama sevemedim. 10 üzerinden 6,5 diyeyim. O da gül hatrınız ve internet zorbalığını anlattığı için.
Şu kısıtlı zamanınızı bu kitabı okumaya ayırmayın. Zira çok çok daha kaliteli, tatilde keyifle okunacak kitaplar var.
Bu sefer olmadı diyorum