Gözlerindeki Canavar serisini çok severim, kalemi çok güzeldir yazarın. Sempre diye bir kitabını da okumuştum. Sıra Hayalet'e geldi ve tam bir arkadaştan aşka ve ikinci şans kitabıydı. Çok kalın ve puntolar kör edici ama hikaye güzel. Özellikle ve özellikle geçmiş kısımlarında Kennedy'nin Jonathan için yazdığı 'Sen henüz bilmiyorsun ama bu kız senin için neler yaptı...' diye duygularını anlattığı kısımlar çok güzeldi. İkinci şansa inanır mısınız, sanki ben ikinci şans versem pişman olurmuşum gibi bir his oluyor hep içimde. Neyse, bu kitapta olmadı.
Lisede başlayan bir hikaye onlarınki. Zor bir babaya sahip olan Jonathan tiyatroya meraklıyken, yazmayı seven Kennedy'le birbirlerini bulurlar. İlişkileri ilerdikçe ve artık Jonathan'ın kasabadan gitmek istemesi üzerine 'benimle gel' teklifini reddedemez Kennedy. Liseden sonra kasabayı terk ettiklerinde yaşadıkları zorluklara -ki baya zorluk- rağmen bir arada kalmış ama farkında olmadan birbirlerinden biraz uzaklaşmışlardır. Hayallerinin peşinden giden Jonathan bir yerde kendini kaybetse de yükselişe geçmiş, çok ünlü ve popüler bir oyuncu olmuştur ve şu sıralar bir süper kahramanı canlandırmaktadır. (Kennedy'nin sevdiği)
Ancak kendini kaybettiği (alkol, uyuşturucu ) ve yükselişe aslında Kennedy sayesinde geçtiği sırada, ikinci plana düşen Kennedy de hamile olarak kaçtıkları kasabaya, baba evine geri dönmek zorunda kalır. Bir markette müdür yardımcısı olarak çalışan Kennedy, annesini kaybetmiş ve Jonathan'ın hiç görmediği kızına babası bakarken çalışmıştır. Ta ki, çektikleri filmin tam da onların kasabası yakınlarında olmasıyla Jonathan hiç görmediği kızını görmek ve aslında hayatının aşkı olan Kennedy'nin kendini affetmesini istemek için hayatlarına tekrar girmek istemektedir.
Bağımlılığından kurtulmak için rehabilitasyon merkezinde tedavi görüp çıkan ve şimdi temiz olan Jonathan, bir zamanlar onun için her şeyi yapan, bir saniye bile düşünmeden peşinden gelen, sırf o iyi olsun diye ikinci işte gecenin geç saatlerine kadar çalışan Kennedy'nin onu affetmesi için uğraşırken; tekrar hayal kırıklığına uğramaktan korkan Kennedy neye karar verecektir?