·533 syf.····Okunma: 28 Temmuz 2025 08:11 Yeraltı dünyasının pardon yeraltı edebiyatının ünlü ismi Hakan Günday'ın okuduğum ikinci eseri oldu Kinyas ve Kayra. İlk başlarda çok bana hitap etmez diye düşünsem de Hakan Günay'ın edebi dilini çok başarılı buldum.
Anlatmak istediklerini çok sert bir dille ve acımasızca anlatıyor. Bizim de gerçekleri böyle tıpkı sert bir tokat gibi hissetmemiz gerekiyor bazen bana kalırsa. Çünkü hepimiz biliyoruz ki hayat toz pembe değil. Hele insanlar hiç değil...
Nihilist şekilde yaşayan iki arkadaş Kinyas ve Kayra'nın maceralarını okuyoruz bu kitapta. Bu iki kişi de nasıl dönüştüklerini bilmedikleri halde gerçekten çok acımasız, değişik ve rahatsız edici karakterler haline gelmişler. Kitabın ilk kısmında bu iki karakterin birlikte yaptıklarını okurken daha sonra karakterlerin yolu ayrılır ve ikisi de kendisine farklı bir hayat çizmeye karar verirler. Bu yol ayrımında hangi karakterin dönüştüğü kişiliğin iyi olduğuna karar veriyoruz.
Çok sert, acımasız ve rahatsız edici bir içeriği olsa da bu kitabı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim.