Credence(inanç)
Tek kitap
527 Sayfa
Puanım 9
Mutlu S.
Tiernan büyürken ebeveynleri tarafından ihmal edilen 17 yaşında genç bir kızdır. Babasının tedavi edilemeyen hastalığı sebebiyle bir gece karısı ile birlikte hayatlarına son verirler çünkü birbirlerine çok aşıktırlar ve ayrı olmaktansa beraber ö*meyi tercihi ederler. Tâbi bunu yaparken kızlarını yine düşünmezler.
Tiernan ise ebeveynleri tarafından görünmez olmaya alıştığı için sabah anne ve babasını bulunca üzülmez bile.
O gece Alaska'da yaşayan üvey amcasından bir telefon alır. Henüz 18 yaşına girmediği için birkaç ay boyunca yasal vasisi hiç görmediği üvey amcasıdır.
Zaten psikolojik olarak zor bir gün geçiren Tiernan yaşadığı evden uzaklaşmak için Colorado'ya gider.
Amcası Jake Van der Breg şehirden uzak dağın zirvesinde çiftliği olan, çiftliğinde atları, köpekleri, iki oğlu Noah & Kaleb ile beraber motor modifiye eden biridir.
Kaleb 23 yaşında, konuşamayan, kadınlardan nefret eden gel git akıllı diye tabir edilebilecek sorunlu biridir.
Noah ise 21 yaşında uçarı, yaşadığı inziva gibi kimsesiz hayattan sıkılan, dağda sessiz yaşamının sebebi olan babasıyla sürekli kavga halinde olan evin küçük oğludur.
Jake Van der Breg ise insanlardan uzak durmak için geçerli nedenleri vardır ve yaşadığı hayatı seviyordur.
Yazın herşey normal olsa da kışın zirvede yaşayanların şehre inmesi imkansızdır ve kızımızın amcası ve iki oğluyla ile birlikte 6 ay boyunca çiftliğe hapsolması nelere yol açar pek bilinmez
Basılı kitap değildir, henüz çevirilmedi(ki çevirilmez diye düşünüyorum) fakat PDF olarak bulup okuyabilirsiniz, Google'de mevcut.
Ahlaki değerlerinizi bir kenara bırakıp okuduklarınızın sadece kurgudan ibaret olduğunu bilerek bu hikayeye başlamanızı tavsiye ederim. Şahsen yazarın kalemi çok iyi, konu olarak farklı ve cesurca kaleme alınmış bir hikaye ve anlatıma sahip ama herkese hitap etmeyeceği aşikar.
Darkroman sevenlerin beğeneceği türden bir hikaye.
ArzuCredencePenelope Douglas