Odysseia – Resimli Klasikler Serisi
2025 19. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 17:38
“Ben Odysseus’um, Laertes’in oğlu ve İthake’nin, zorlu ve kayalık, ama güneş ve tatlılık dolu bir adanın kralıyım, çünkü en tatlı toprak bize hayatımızı verendir. Adım, kurnazlığımın ve savaşta alt ettiğim zorlukların şöhretini taşır.” Homeros’un ölümsüz destanı Odysseia, benim için sadece bir klasik değil, aynı zamanda duygularımı derinden etkileyen, gözlerimi dolduran eşsiz bir hikâye oldu. Klasik eserler zaman zaman okur açısından zorlayıcı olabiliyor; ancak bu özel baskı, gerek görsel zenginliği gerekse sadeleştirilmiş anlatımıyla bu algıyı tamamen kırıyor. Kirke adlı romanı okuduktan sonra Odysseia’nın kökenine ve detaylarına daha fazla ilgi duymaya başladım. Bu merakla karşıma çıkan resimli bu özel baskı, adeta klasik metne yeni bir soluk kazandırıyor. Büyük punto kullanımı sayesinde akıcı ve yorucu olmayan bir okuma deneyimi sunarken, sayfa aralarına serpiştirilmiş göz alıcı illüstrasyonlar da anlatımı pekiştiriyor. Görseller yalnızca görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda destanın atmosferini daha derinden hissetmemi sağladı. Bu yönüyle, hem yetişkinler hem de genç okurlar için oldukça erişilebilir ve keyifli bir okuma sunuyor. Özellikle çocukların da rahatlıkla anlayabileceği bu anlatım dili sayesinde, genç yaşta klasiklerle tanışmak isteyenler için harika bir başlangıç eseri olduğunu düşünüyorum. Kütüphaneme katmaktan büyük memnuniyet duyduğum bu kitap, klasiklere olan bakış açımı olumlu yönde değiştirdi. Şimdi sırada İlyada var, onu okumak için şimdiden büyük bir heyecan duyuyorum. Odysseia Nicola Cinquetti
OdysseiaNicola Cinquetti · Epsilon Yayınevi · 201827 okunma