Ağustos 2018
Epsilon Yayınevi
Ciltli

2023 12. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2023 12:01
epsilon yayınlarından çıkar çıkmaz kafaya taktığım kitaplar kendileri. baskısı, cildi ve içeriğiyle harikalar. zaten hikayelerimde de göstermiştim size içini. ilyada ve odysseia hikayeleştirilmiş şekilde karşımızda. yazılar koca koca en bayıldığım şey ve resimler çok tatlı.çocuklar için aşırı özenle basılmış kitaplar. çocuklarınız varsa ya da siz kendiniz benim şu yorumumu görüyorsanız ve çocuksanız kesinlikle okumalısınız. zaten Homeros'un bu ünlü yapıtını hayatınızda bir kez olsun okumalısınız diye düşünüyorum. ben hayranıyım bu kitapların. eğer esas metni (iş bankası yayınlarından okumanızı tavsiye ederim) henüz okumadıysanız her yaştan okura da öneriyorum. hem koleksiyon olması açısından hem de bir ön okuma tarzında karakterlere ve olaylara alışmanız açısından iyi olacağını düşünüyorum. Truva filmini izlediyseniz kesinlikle dha iyi adapte olacaksınız konuya. ayrıca yunan tanrı ve tanrıçalarına ilgi duyanlara duyurulur. Odysseia alıntı: Nasıl da acımasızsınız, siz Olympos'un tanrıları! ve kıskanç! bir tanrıçanın bir erkeğe aşık olmasına ve onunla birlikte olmasına katlanamıyorsunuz. ben onu denizin öfkesinden kurtardım, iyileştirdim ve besledim! ve benimle kalacak olsaydı ona ölümsüzlük de verirdim. ama eğer Zeus'un isteği bu ise karşı gelemem. gitsin, böylece ölümlü insanların yanına dönsün.
Odysseia – Resimli Klasikler Serisi
2025 19. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 17:38
“Ben Odysseus’um, Laertes’in oğlu ve İthake’nin, zorlu ve kayalık, ama güneş ve tatlılık dolu bir adanın kralıyım, çünkü en tatlı toprak bize hayatımızı verendir. Adım, kurnazlığımın ve savaşta alt ettiğim zorlukların şöhretini taşır.” Homeros’un ölümsüz destanı Odysseia, benim için sadece bir klasik değil, aynı zamanda duygularımı derinden etkileyen, gözlerimi dolduran eşsiz bir hikâye oldu. Klasik eserler zaman zaman okur açısından zorlayıcı olabiliyor; ancak bu özel baskı, gerek görsel zenginliği gerekse sadeleştirilmiş anlatımıyla bu algıyı tamamen kırıyor. Kirke adlı romanı okuduktan sonra Odysseia’nın kökenine ve detaylarına daha fazla ilgi duymaya başladım. Bu merakla karşıma çıkan resimli bu özel baskı, adeta klasik metne yeni bir soluk kazandırıyor. Büyük punto kullanımı sayesinde akıcı ve yorucu olmayan bir okuma deneyimi sunarken, sayfa aralarına serpiştirilmiş göz alıcı illüstrasyonlar da anlatımı pekiştiriyor. Görseller yalnızca görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda destanın atmosferini daha derinden hissetmemi sağladı. Bu yönüyle, hem yetişkinler hem de genç okurlar için oldukça erişilebilir ve keyifli bir okuma sunuyor. Özellikle çocukların da rahatlıkla anlayabileceği bu anlatım dili sayesinde, genç yaşta klasiklerle tanışmak isteyenler için harika bir başlangıç eseri olduğunu düşünüyorum. Kütüphaneme katmaktan büyük memnuniyet duyduğum bu kitap, klasiklere olan bakış açımı olumlu yönde değiştirdi. Şimdi sırada İlyada var, onu okumak için şimdiden büyük bir heyecan duyuyorum. Odysseia Nicola Cinquetti
2020 88. kitabı
Çok güzel iki kitapla kısada olsa eğlenceli bir yolculuk yaptım.Hikayeleştirilen,çizimlerle eğlenceli hale getirilmiş bu kitapları okurken,yetişkin okur gibi değilde tam metinlerine sağdık kalınarak çocuklara,genç yetişkinlere destanı okumayanlara ön giriş niteliğinde mitolojiyi sevdirmek adına daha sadeleştirilmiş ve anlaşılabilir olduğu göz ardı edilmeden okunmalı diye düşünüyorum. Zira diğer türlü beklentinizi karşılamayabilir. Egeli büyük ozan Homeros'un destanlarından İlyada bir olayın, Odysseia ise bir kişinin destanıdır. Çağdaş okurlar, İlyadadan daha sonra yaratıldığı anlaşılan Odysseiayı bir destandan çok çağdaş bir romana, bir filme benzetirler. Gerçekten de konusuyla romanı, kurgusuyla filmi andırır bu destan. Her iki destan, anlatım tekniği açısından da değişiktirler. Troya kentinin destanı olan İlyadada olaylar düz akışlı bir anlatımla sergilenirken, Odysseiada anılar, öyküler, geriye dönüşler, yer ve zaman atlamalarıyla, olay içinde olayların anlatıldığı çağdaş bir roman kurgusu görülür. İlyada, gerçek bir destandır; büyük bir olayın ve o olaya karışmış pek çok kişinin insanüstü güçlerle ilişkisini anlatır. Odysseia ise bir tek kişinin, kral Odysseus'un öyküsüdür. Troya Savaşı biteli on yıla yaklaştığı halde İthaka Kralı Odysseus, yurduna dönememiştir. Yıllardır bir adada tutukludur. Tanrılar sonunda yurduna dönmesine izin verirler. Odysseia destanı, Odysseus'un on iki gemisi ve yoldaşlarıyla yola çıkışıyla başlar, üç yıl denizlerde sürünüp bin bir tehlikeyi savuşturmasından sonra ve ancak yirmi yıl sonra yurduna ve karısına kavuşmasıyla biter. Odysseia, uygarlığımızın ilk ve belki de en ölümsüz romanıdır. . İlyada’yı okuduysanız Odysseia’yı mutlaka