Tavsiye edilir
2025 172. kitabı
Bu kısa kitap içerisinde üç bilim kurgu öyküsü barındırıyor. -Sergi X -Sonsuzluğa -Yarı yarıya Üç hikaye de çok etkileyiciydi. Yazarlar bazen olayı bütünlüğüyle anlatmayıp, okuyucunun hayal gücüne bırakırlar. Okuyucu kafasındaki soru işeretleriyle hikayenin devamını kendisi tayin eder. Özellikle Sergi X hikayesi buna güzel bir örnektir. Sergi X Bir grup, müze benzeri bir yapıya girip oradaki tarihi kalıntıları incelemeye başlarlar. Bu yapı büyük savaş sonrası yok olmuş dünyadan kalan canlıları sergilemektedir. Dünyadaki son örneklerin sergilendiği bu müze ziyarete gelenlerin bir hayli ilgisini çekmektedir. Nesli tükenmiş olan bazı balık türleri, bir ayı ve bazı orman hayvanları vardır. Bu ölü canlılar özel camlar içerisinde içleri doldurularak muhafaza edilmektedir. Ama müzenin en önemli sergisi bunlar değildir. Ziyeretçilerin özellikle görmek istedikleri nesli tükenmiş olan başka bir canlı vardır. Bu canlı savaştan sonra bedeni bir bütün olarak kurtarılan son insandır. Hikaye bu şekilde son bulmaktadır. Okuyucu son canlıyı görene kadar ziyaretçilerin insanlar olduğunu düşünmektedir. Ama anlıyoruz ki dünya başka bir uzaylı medeniyet tarafından işgal edilmiş. Yer yüzündeki bütün canlılar yok edilmiş kalan bir kaçı müzelerde sergilenmektedir. Okuyucunun kafasındaki sorulara kendisi cevap vermelidir. -Müzeler kuracak kadar zeki bir medeniyet neden dünyadaki canlıların tamamını yok etmiştir? -Dünya insanları bu işgalcilere karşı hiçbir şey yapamamışmıdır?
Bilim-Kurgu
ParadigmKillian Carter · CreateSpace Independent Publishing Platform · 20171 okunma