2025 94. kitabı
LANETLİ KIŞ ~ WENDY WEBB İçerik ; Gotik & Korku & Gerilim Eski bir malikane Gizemli bir oda Yalnız yaşayan bir kadın Aile trajedisi,lanetler,ruhlar 315 sayfa Selam… Uzun bir aradan sonra yeni yorumumla sizlerleyim.Korku ögelerinin ağır bastığı, gotik unsurların yer aldığı bir kitap #lanetlikış Dünyaca ünlü ressam Sebastian Bell’in torunu Tess, biten evliliğinden sonra kendini oğluna ve çok sevdiği aşçılığa adamış bir kadındır.Artık hayatına çeki düzen vermenin vakti gelmiştir.Bunun için de sadece yazları kullandıkları Wharton kasabasındaki aile evi biçilmiş kaftandır.Anne babasına miras kalan, sonrasında da Tess’e kalacak olan bu büyük eski tarz dekore edilmiş evi bir pansiyona çevirip çok sevdiği aşçılık hünerlerini de sergileyecektir.Misafir odalarını düzenler, yeni eşyalar satın alır. Sıra büyükannesinin yıllar önce kapattırdığı odayı açtırıp kendine bir suit oda yaptırmaya gelmiştir. Ama eli bir türlü o kilitli kapıyı açmaya gitmez.Eve yerleştiğinden beri gece gördüğü kabuslarına bir de tuhaf sesler eklenir.Tuhaf tırmalama sesleri Tess’i gerse de artık o kapıyı açtırmaya kararlıdır.Orada yaşayan bir hayvanın varlığından emindir fakat ustalarla açtırdığı kapının ardında gördükleri onun kabuslarından bile kötüdür.Gördükleri karşısında şaşkına dönen Tess, aile mirasının yanı sıra bir aile gizeminin de ortasındadır.Peki Tess bu gizemi çözebilecek kadar sinirlerine hakim olabilecek midir? O kapının ardında gizlenmiş sır nedir? Kitabın konusunu ve yavaş yavaş hissettirdiği korkuyu çok sevdim.Tess ile birlikte bende gerildim.Yaratılan kış ve kapalı oda teması çok güzel işlenmişti.Ama sonu çok hızlı bitti geldi bana.Bir kaç bölümü daha hak ediyordu bu kitap. Bir de aşırı editöryel hataları vardı. Adeta hiç revize edilmemiş, son okuma yapılmamış ve direkt çevirmenden baskıya gitmiş gibi.Böylesi güzel bir kurgu nasıl bu kadar özensiz basılır aklım almıyor.Bu detaylara takılmazsanız keyifle okuyacağınız bir kitap olacaktır Okuma listemin 1578.kitabı… Kezban nin #kezbanlaokuyoruz grubunda okuduk Otantik Kitap @wendywebbauthor #wendywebb #thestrokeofwinter #otantikkitap #nihllckkitap #reklam yok #korkuevi
Lanetli KışWendy Webb · Otantik Kitap · 202494 okunma