2025 126. kitabı
Kartalın Kalbinde ~ Aleyna Daşkıran . Spor temalı kitaplara olan sevgim zaten aşikar ama konu futbol olunca sevgimin birazcık daha arttığını itiraf etmem gerekiyor Melodi ve kampüsün ortasında arkadaşını rahatsız ettiğini düşündüğü bir adamın kafasına çantasını geçirmesiyle başlıyoruz. Peki bu adam tam da hayallerindeki takımla anlaşmanın eşiğindeyken futbolu bırakan eski bir futbolcuysa ne mi olur? Futbolla alakası olmadığı için karşısındaki adamı tanımayan Melodi’nin şimdi bu adamla arasını düzeltmesi gerekiyordu. Araf Altuğ Akıner ve Melodi’nin birbirini tanımaya başladıyla işler değişiyor. Melodi’nin Araf için lazım olan sahayı belli günler için ayarlaması gerekiyor. Down sendromlu bir takımı çalıştırmak için haftanın belli günleri sahaya ihtiyacı olan adama okulun sahası için gerekli izinleri ve ayarlamaları yaparken birbirilerini daha iyi tanımaya ve ön yargılarını kırmaya başlıyorlar. Beşiktaş sevdalısı olan adamımız neden futbolu bırakmıştı? Kitap inanılmaz akıcıydı. Bazı sahneleri daha detaylı okumak isterdim sadece. Melodi bazen beni çileden çıkarsa da bazı kalıp düşüncelerini kırmak Akıner için kolaydı Kerem’i aşırı sevdim bu arada. Bence Melodi ile keyifli bir ikili oldular Melodi’nin sevgi ve hayata bakışıyla ilgili verilen detaylar onun mesafesinin zeminini oluşturuyordu ve bunu zamanla keşfetmek hoşuma gitti. Araf’ın Beşiktaş aşkıyla tanışıp kartallarıyla olan sahnelerine bayıldım. Son kısımlarından sonra ikinci kitaba dair merakım oldukça yüksek. Heyecanla devamını bekliyorum “Açık kalmış,” derken marşın sadece birkaç cümlesini duymuş olmasına rağmen gözleri parlıyordu. Takımın adını duyduğu an tüm yüz ifadesi aydınlanmıştı sanki. İlk defa birinin gözlerinin içinin bu kadar güldüğünü görüyordum. Ondaki çocuksu heyecan karşısında ben bile gülümsedim.
Kartalın KalbindeAleyna Daşkıran · Ren Kitap · 2025101 okunma