2025 29. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 20:43
Selam Temposu bir an bile düşmeyen zekice kurgulanmış bir kitap okudum. Hikaye, geçirdiği bir beyin travması sonrası olağanüstü bir zekaya ulaşarak dünyaca tanınan bir bulmaca ustasına dönüşen Mike Brink’in etrafında şekilleniyor. Mike, karmaşık denklemleri ve en zor bulmacaları çözme konusunda neredeyse doğaüstü bir yeteneğe sahip. Ancak bir gün beklenmedik bir şekilde, bir cezaevindeki mahkum tarafından adı geçen gizemli bir bulmaca ile hayatı bambaşka bir yöne evrilmeye başlıyor. Bu bulmacayı hazırlayan kişi, erkek arkadaşının ölümünden sorumlu tutulan ve yıllardır suskun kalan bir yazar olan Jess Prince’tir. Jess, Mike ile doğrudan konuşmak yerine yalnızca karmaşık ve sembollerle dolu bulmacalar üzerinden iletişim kurmaya çalışır. Görüşmeleri sırasında Jess'in izlendiğini söylemesi ve söylediklerini yalnızca Mike’ın anlayabileceği şekilde ifade etmesi olayları bambaşka bir boyuta taşır. Mike, bu gizemli yazarın söylediklerine kayıtsız kalamaz ve ona yardım etmek ister. Ancak farkında olmadan kendisini uzun yıllar öncesine uzanan, inanç, akıl, aşk ve karanlık sırlarla örülü bir labirentin tam ortasında bulur. Kitap yalnızca zekice hazırlanmış bulmacalarla değil, aynı zamanda derin psikolojik çözümlemeler ve geçmişin izlerini taşıyan sürükleyici olaylarla örülü. Baştan sona merakla okuduğum kurgusuna ve anlatımına hayran kaldığım bu kitap kesinlikle aklımda yer edenler arasında yerini aldı. Keyifli okumalar ... Edinilmiş savant sendromu, normal bir kişinin travmatik beyin hasarı sonrasında olağanüstü bilişsel yetilere sahip olduğu ender ama gerçek bir tıbbi rahatsızlıktır. Dünyada kayıtlara geçmiş 50'den az edinilmiş savant sendromu vakası vardır.
Bulmaca UstasıDanielle Trussoni · Nemesis Kitap · 202522 okunma