2025 142. kitabı
Kelebeklerin narin kanatlarından ejderhaların kudretine uzanan bu hikâyede, sıradanlığın kabuğu çatlıyor ve seçilmişliğin ateşi iç dünyayı sarıyor. #ejderkelebek3günkarası beni hiç beklemediğim bir yerden yakaladı. Serinin üçüncü kitabı olmasına rağmen, hiç yabancılık çekmedim, çünkü yazar öyle bir kalem kullanmış ki, sayfaları çevirdikçe ben de o evrene ait olmaya başladım. Akita Min’in hikâyesi derinlerde yankılandı bende. Seçilmiş biri olmak, dışarıdan göründüğü kadar görkemli değilmiş meğer. İçindeki gücün farkında olmadan yaşamak, kayıplar, geçmişin gölgeleri ve sürekli artan sorumluluklar arasında ezilmek... Ama yine de sevdiklerini koruma çabası, o güçle barışma arzusu beni çok etkiledi. Herkesin bir "yuvamız" dediği yeri vardır. Onunkine gemiyle giden yolculuğu, benim içsel bir keşfim gibi oldu. Ejder Kelebekler... Kırılgan gibi görünen ama muazzam bir kudreti içinde barındıran yaratıklar. Onların seçimleri, kaderin sessiz kararları gibi hissettirdi. Hep düşündüm, Ya kelebekler aslında zayıf değilse? Ya tüm zarafetin altında devasa bir güç yatıyorsa? İşte bu kitap bunu gösterdi bana. 441 sayfa boyunca sizi soluksuz bir maceraya sürüklüyor. Yazım hataları gibi küçük pürüzler olsa da, anlatının gücü bu detayları gölgede bırakıyor. Çünkü okurken bir şeylere yetişiyor gibiydim, koşar adım, soluksuz, gözlerimle değil kalbimle okudum. Serinin önceki kitaplarını okumamış olsam da hiç eksiklik hissetmedim Ama şimdi, dördüncüsü çıkmadan önce onları mutlaka okuyacağım. Bu dünyaya daha derinden bağlanmak istiyorum. Eğer siz de fantastik bir evrende var olmayı, seçilmiş olmanın bedelini hissetmeyi ve göğsünüzde bir kelebek kanadının ağırlığını taşımayı hayal ediyorsanız, bu kitaba bir şans verin. Ben verdim... ve hâlâ içindeyim. Fantastik türün kalbine açılan bir kapı sizi bekliyor. Kitabın konusuna spoi vermeden değinmeye çalışacağım. Ejder Amani bölgesinde kadınlara “Mil”, erkeklere “Min” denilen bir gelenek hüküm sürüyor. Ana karakterimiz Akita Min, Ejder Kelebek Günbatımı tarafından seçilmiş kişi. Ancak bu seçilmişlik, bir lütuf değil; bir yük, bir sınav. Akita, içindeki gücü henüz keşfedememişken, çevresindekilerin zorbalığıyla karşı karşıya kalıyor. Sevdiklerini korumaya çalışırken, bir yandan da onları teker teker kaybediyor. Gemide başlayan yolculuk, “yuvamız” dedikleri yere ulaşma çabasıyla şekilleniyor. Ancak bu yolculuk, sadece fiziksel değil; aynı zamanda geçmişle yüzleşme, içsel güçle tanışma ve kaderle hesaplaşma süreci. Gemideki insanlar bir anda dağılmaya başlıyor ve olaylar hızla karmaşıklaşıyor. Akita, sevdiği kişinin ölümünden sonra oğlunun yaşadığını öğreniyor. Bu bilgi, onun için hem umut hem de yeni bir sorumluluk anlamına geliyor. Artık sadece katili durdurmak değil, oğlunu bulmak ve içindeki güçleri kontrol altına almak zorunda. Ejder Kelebekler, kırılganlıkla kudreti bir araya getiren yaratıklar olarak hikâyeye yön veriyor. Onların seçim yapabilmesi, kaderin bilinçli bir temsilcisi gibi işlenmiş. Akita’nın bu yaratıklarla olan bağı, hem mitolojik hem de duygusal bir derinlik taşıyor. Tülin Baturu Ocak Ejder Kelebek III - Günkarası
Ejder Kelebek III - GünkarasıTülin Baturu Ocak · Cinius Yayınları · 202413 okunma