2025 34. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 13:31
Sineklerin Tanrısı (1954) William Golding (1911-1993, 82y), Nobel-1983 Çeviri: Mina Urgan youtu.be/12se2rYOwk8?si=... 1911 İngiltere doğumlu. oyuncu, öğretim görevlisi, denizci, müzisyen ve okul müdürü.. 2. Dünya savaşında deniz eri olup subaylığa yükselmiş, Normandiya çıkarması’na katılmış. 23 yaşında kimsenin ilgisini çekmeyen bir şiir kitabı sonrasında 1954’de 43yaşındayken bu kitabı yazıyor. Söylentiye göre 20ye yakın yayınevi kitabı basmayı reddediyor bu kitabı.. ama basılınca büyük üne kavuşuyor Golding. İlk romanda büyük ün.. Bu kitap 2.dünya savaşı sonrasında yazılmış, savaşın kötülüğünü birebir yaşamış, insanların birbirine acımasızca nasıl kıydıklarını görmüş ve insanlığa karşı da umudu gittikçe azalmış bir asker olan William Golding tarafından üretilen bir eser bu.. 1983’de de 72yaşındayken Nobel Edebiyat Ödülünü alıyor yazar. Kitabın çevirmeni Mina Urgan’ın da kitabın sonunda ifade ettiği gibi bu kitap bir alegori, simgesel anlamları olan bir öykü.. Karakterler küçük çocuklar da olsalar bu küçük grup içinde liderlik için gösterilen bir iktidar mücadelesiyle, hatta darbe şeklinde bir başkaldırıyla iktidarı ele geçirmek için gösterilen kıyasıya bir savaşla karşı karşıyayız..
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,5bin okunma