2025 62. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 14:07
Lotus kitabının yorumuyla geldim. Yazarın daha önce Kalp Attığı Sürece kitabını okuyup ortalama bulmuştum. Bu kitabı ondan daha daha az sevdim. Konusu kısaca, Oliver sekiz yaşındayken kaçırılıyor. 22 yıl boyunca yaşadığı esaretten sonunda kurtuluyor. Oliver çok uzun bir süre tutsak hayatı yaşadığı için hayata adapte olmaya çalışıyor. Bu konuda da ona en çok yardımcı olan kişi komşusu ,çocukluk arkadaşı ve aşkı Sydney. Çiftimiz yaşadıklarını okurken bir yandan kaçırma olayın sır perdesini arıyoruz. Kitapla alakalı aslında yapacağım en büyük eleştiri yazara yönelik, ben bu kadının dilini basit buluyorum. Aslında ortada ciddi olaylar ve travmalar var. Ama yazar bunu okura geçiremiyor. Oliver çok büyük bir olay yaşamış aslında. 22 yıl boyunca izole bir hayat yaşıyor, evine geri dönüyor ve normal hayatına devam ediyor. Yani ne bir psikolojik destek ne başka bir şey hiçbir şey okumuyoruz görmüyoruz. Yazar sadece zaman atlaması yapıyor ,zamanla iyileşiyor güya. Ama bu normal hayat değil ki. Yani üç beş aydan bahsetmiyoruz . Yıllarca, dünyada büyük bir olayın olduğunu ve yaşayan birkaç insandan biri olduğunu düşünüyor bu çocuk. Havanın zehirli olduğunu ve o sığınağında güvenli bir şekilde yaşadığına inanıyor. onu kaçıran insanın onu kurtarıcısı olarak görüyor. Şans eseri oradan kurtuluyor, sanki dün kaçırılmış gibi normal hayatına adapte oluyor. Diğer eleştiri ise çiftimizin arasındaki hiçbir şey bana geçmedi. Zaten gereksiz bir cinsel gerilim yazmış bence. Ne kadar geç birlikte olurlarsa kitabın dinamiği o kadar iyi olur gibi düşündü galiba. Bu olaylar yaşayan Oliver Sydney’in travmasını daha çok okuduk. Oliver kaçırıldıktan sonra kaybetme korkusu yaşamış. Bu nedenle ilişkilere sıcak bakmıyor. Bu olayı daha çok okuduk resmen. Kitabın sonunda bir ters köşe var ama ben tahmin etmiştim. Dediğim gibi ortada ciddi olaylar var aslında malzemesi de güzel yazarın ama bunu asla okura geçiremiyor,ben okurken çok sıkıldım. Yazarın başka kitaplarını okuyacağımı zannetmiyorum. Belki on yıl önce okusam daha fazla sevebilirdim.Bu tarz çok fazla kitap okudum o yüzden artık yazarın beni bir yerde yakalaması gerekiyor. Bu bazen olayla bazen karakterlerle bazen kurguyla oluyor. Ama bu kitapta hiçbirini alamadım.
LotusJennifer Hartmann · Pukka Yayınları · 2025119 okunma
Dediğim gibi cıkmış, gereksiz abartılan kitaplardan😏
readbooksread
Kesinlikle 🙄