2025 77. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2025 18:42
Çok keyifle okudum bu kısacık kitabı. Kendimize soracağımız 5 soru üzerinden öğretmenlik mesleğinde derinleşmenin yolları üzerinde durulmuş. * Eğitim felsefem nedir? Bizim toplumumuzda felsefeye karşı duruş bellidir. Felsefe yapma diye hafif yollu alay ederiz. Bunun üzerinden başlamış anlatmaya ve bir eğitim felsefesi belirlerken nelere dikkat etmek gerektiğinden bahsetmiş: öğrencilerin öğrenme stillerini belirlemek, ihtiyaçlarına kulak vermek, esnek yaklaşımlar geliştirmek ve düzenli geri bildirimler almak gibi *Bir öğretmen olarak nasıl hatırlanmak istiyorum? Hepimizin hayatında iyi ya da kötü iz birakan öğretmenlerimiz olmuştur. Öğrencileriyle sevgiyle kurduğu bağ, güven ve verdiği ilhamla onların kendilerini gerçekleştirmelerine fırsat veren bir öğretmen olmayı anlatmış aslında burada da. *Kendimi entelektüel olarak nasıl besleyebilirim? Biz öğretmenlerin belki de tüm mesleklerden daha çok kendimizi beslemeye güncellemeye ihtiyacımız var çünkü her mezun ettiğimiz nesil bir sonrakinden farklı oluyor. Değişen dünyaya ve nesle ayak uydurmak için tavsiyeler var okuma alışkanlığı geliştirmek, topluluklara dahil olmak, online mesleki eğitimlere katılmak... *Öğrencilerime güvendiğimi onlara nasıl gösterebilirim? Güvenin adımları dinlemek ve anlamak bölümü etkileyiciydi birini gerçek anlamda dinlemek ve anlamak ne kadar kıymetli. Duyulan güvenin özgürleşmeyle arasındaki bağ anlatılmış. *Nasıl hep öğrenen biri olarak kalabilirim? Öğretmenlik öğrenciliği hiç bitmeyen de olmaktır. Hatalarla barışık olmak, kendini sorgulamak, teknolojiyle kucaklaşmak ama dozunu da iyi ayarlamak ve öğrenmeyi miras bırakma düşüncesiyle hareket etmenin öneminden bahsedilmiş. Her sorunun içeriğine uygun kitap, film, Ted videoları tavsiyeleri vardı. Anketler, oyunlar, örnek hikayeler üzerinden anlatılmak istenenler ifade edilmiş.
DerinleşCem Balçıkanlı · Elma Yayınevi · 2025105 okunma