her şeyden biraz koyalım, tutar belki
2025 17. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 19:19
işletme alanında akademisyen olup, insan biyolojisi hakkında bir akademik eğitim görmeden böyle bir kitabın yazılmasını yanlış buluyorum. bilimsellikten çok uzak, güvenilirliği sıfır. kişisel gelişim yazacaksan kişisel gelişim yaz. nörondaki miyelin kılıftan bahsedeceksen de düzgün bahset. kitabın ilk yarısı; hormonlar, beynin canlılarda yapısı, evrimden bahsederken diğer yarısında kişisel gelişime dönüşüyor. neymiş, 45 günde farklı bir insana dönüşmek için ne yapmalıyız? yazar hanımefendi hayvanat bahçesinde gönüllü olarak çalışıyormuş. benim bu işe tabii ki saygım var herkesten iyi tanıyorsundur maymunları. ama sen hayvanların korteksi hakkında bilimsel bi altyapıya sahip değilsen niye öyle bir bölüm yazıyorsun? lütfen herkes kendi alanı hakkında böyle iddialı hareketlerde bulunsun. bunun dışındaki konulara gelirsek kitap kendini çok tekrar ediyor. çok az örnek veriyor, sürekli cümle tekrarı yapılıyor. bence bunu okumak yerine gidip sinir sistemi ve hormonlarla ilgili belgesel izleyebilirsiniz. gerçekten çok daha mantıklı olur. okumaya karar verirseniz deee, iyi okumalar.
Mutlu BeyinLoretta Graziano Breuning · Aganta Kitap · 20171,131 okunma