Adamın birisi Türkiye halkları dediği için kafatasçı faşistler -İlber Ortaylı dahil- mızmızlanmaya başlamış. Anlayın şunu: Türkiye'de yaşayan herkes Türk değildir. Türkiye vatandaşıdır. Bu Türklerde bir eksikliğe neden olmaz aksine her insanı kendi öz dilinde kabul ettiği için diğer milletlerin sempati duyduğu kardeş millet konumuna yükseltir; Türkleri alçaltmaz. Bir Kürt veya Arap kendisine Türk dediğinde aslını inkar etmiş olur; aslını inkar edenden de kimseye hayır gelmez.
Kendime Düşünceler
··4 alıntı·
2 +1'leme
21bin Gösterim
Türk kelimesi etnik olarak değil vatandaşlık olarak kullanılır. Anayasa’ya göre: “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.” Yani bu tanım, etnik kökeni değil, hukuki ve siyasi aidiyeti ifade eder. Ne Türkiyeli denmesine bu kadar takılmalı ne de Türk denmesine. Gündem bu kadar meşgulken, asıl meşguliyetimizi unuturacak bu tarz durumları gündem yapmaya gerek yok. Bana Türkiyeli yerine Türk denmesi ne Kürtlüğüme ne de Araplığıma zeval verir sonuçta.
Leylaa Türk yerine Türkiyeli kelimesinin kullanımının asimilasyonun önüne geçeceğini düşünmüyorum. Eğer geçeceğine inancım olsaydı burada savunacağım şey bambaşka olurdu. Benim anlatmak istediğim şey bu tarz gündemler var olan gündemi değiştirmek için ortaya atılır. Doğu Türkistan, Gazze, ülkemizdeki orman yangınları, sosyal çürüme, cinayetler gibi çok daha geniş çaplı sorunlar varken faşistlerin ya da sözde milliyetçilerin dedikleri 2 3 söze takılmamak
Atas
At gözlüğünü çıkarmak istemeyen bir toplum yok olmaya mahkumdur. Algılar manipülasyonlar ve asimile etmeler kalıcı değildir. Bir süre sonra sizi yok eder; uyguladığınız kesimleri değil.
Atas
Kendi ırkını inkar edip başka ırkların kapılarında sürünenler yok olmaya mahkumdur.
"Türkiye diye bir yerin olabilmesi için Türk'e ihtiyaç var. Yaşadığım, egemen olduğum topraklara ben Türk'sem Türkiye denir. "Ben Türkiyeliyim, ama Türk değilim." Bunu ancak gayri-Müslimler söyleyebilir. Müslümanların "Türkiyeliyim" demeleri saçma. Bir Müslüman'ın "Türkiyeliyim" demesinin bu topraklarla kendisi arasına bir mesafe koymasından başka bir anlamı olamaz. Herkes "Türkiyeliyim" dediğinde Türkleri nereye koyacaksın? Yok eğer burada Türkler zaten marjinal bir unsur ise niye Türkiye lafını, Türkiyeli lafını kullanalım? "Türkiyeli" yerine pekala "Küçük Asyalı" da denilebilir. "Türkiyelilik", Türk'ü Türkiye'den kovmaya, silmeye yönelik bir anlayışın, söylemin önerisi.
Atas
https://1000kitap.com/Koncuy_7 Sizin gibi ırkçılar bağırıyorsa doğru yoldayız demektir. Siz bağırmaya devam edin. İçiniz kötü dilerim kötülükten kurtulup insan olursunuz. Bir de İslamı temsil ettiklerini düşünüyorlar insanları zorla türkleştirmek isteyen ahmaktır.
Türk demek Türkiye vatandaşı da demektir aynı zamanda. Diğer ülke vatandaşlarına İtalyalı Almanyalı Rusyalı demiyoruz. İtalyan, Alman, Rus diyoruz. Esas bunu diyenlerin amacı bölünmecilik olabilir mi? Bir Kürt yurtdışında sorulduğunda Türküm demekten gocunuyorsa Laz, Çerkez, Zaza vs. hepimiz ülkeden ziyade böyle köktencilik mi yapalım? Yoksa "Türkiyeli" olmakta bir problem yok. Türk kahvesi de Türkiyeli kahvesi olsun Yunan dansı da Yunanistanlı dans olsun falan falan.. :) Hem Türk hem Laz; hem Türk hem Kürt olmak çok uzak değil. İki ırk evlenince zaten onun gibi bir şey olmuyor mu? Ha yok öyle değilse herkes kendine "gen testi" yaptırsın milliyeti hakkında kesin bir sonuca ulaşmadan ben şuyum demesin. Kökünü inkar ediyor olabilir MAZALLAH!!!
Atas
Korkmaz♘ eğer Müslümanlığı temsil edecek bir ırk varsa o da Araplar olmuş olurdu. Türkün sadece Türkleri kapsadığını belirtelim. Müslüman Yahudi Hristiyan ve ateist bir çok Türk var. Kürtlerde, Araplar da olduğu gibi... Ben Türklüğü dayatan sistemi kabul etmiyorum bunu dayatan her insan zalimdir. Bu Türkleri sevmediğim anlamı da taşımaz. Müslüman olan bir Türk Müslüman olmayan Kürtten çok ama çok daha değerlidir ve kardeşimdir. Diller bizim rengimizdir ve bunlara yapılan her müdahale insanlığı yok etme girişimidir. İyi günler kardeşim.