Sedr-i Divan Adlı şarkım
Beşerinle niyeti alaya pür kusur etme Gel otur cihanıla aşkın sedri divanına Zümrüd bercesteleri hakirliğinle dolaş Dinle ah-ı ateşte inleyen nefsin halini Ser, mağrur hevalar gölgelerle yürürken Nefsiyle didişen bir vuslatın eşiğindesin Dinle ah-ı ateşte inleyen nefsin halini Gel otur cihanıla aşkın sedr-i divanına Her sabır bir secde olur aşkın dergahında Ruh üflenen ey kul, saklı yemin ile gel Gül değil, gam değil cevher zevk-i hicranda Nice kevser zannı, kurudu hevesin çölünde Bir damla hikmettir ömrü billura çeviren Miskinlik libasına sinen yeminle gel Ey fânî, hakikate varmak istersen Ki her adım, her düşüş bir hikmettir Gördüğün değil, görmediğindir kemâlin Saklı kudretinle dokun sonsuz tevhide Dinle ah-ı ateşte inleyen nefsin halini Gel otur cihanıla aşkın sedr-i divanına Her sabır bir secde olur aşkın meydanında Ecel seni bulmadan, aşka saklı yemine gel Dinle ah-ı ateşte inleyen nefsin halini Gel otur cihanıla aşkın sedr-i divanına Dinle ah-ı ateşte inleyen nefsin halini Gel otur cihanıla aşkın sedr-i divanına
Müzik