Geçmedi Gönül Yorgunluğum
2025 23. kitabı
Geçmedi Gönül Yorgunluğum – Abdurrahim Ceylani Yayınevi: İkinci Adam Yayınları · Basım: Kasım 2024 · Sayfa: 130 Kitap, melankoliyle harmanlanmış kısa ama etkili cümlelerle ilerliyor. Eserde okuyup rafa kaldırılacak değil, aksine kalbin bir köşesine ilişip uzun süre çıkmayan iz bırakan bir duygu seli var. Özellikle Vedalarında, İplerinde suskunlukta sürüklenirken; her sayfa, geçmişten yankılanan bir suskunluğun sesi gibi. Çok sade bir anlatımı olmasına rağmen, kitap hikâyenin tam ortasında seni bırakıyor tıpkı Fırat gibi, sen de bir an “Ah, ne zaman bitti?” diyebilirsin. Karakterler Fırat: Ailesi ve huzuru varken içindeki bitmemiş aşk ile mücadele eden bir ruh. Mutlu yaşamın içinde kaybolmuş, ama zihninde sürekli bir farkındalık var. Suat Hoca: Suat Hoca, sadece Fırat’a değil bizlere de öğüt veriyor; aşk için çabalama gerektiren bir yürek hastalığı olduğunu fısıldıyor. "Sen, sen ol eğer birini seviyorsan onun peşini bırakma oğlum!" diyor. Suat Hoca karakteri burada Fırat için bir yol gösterici figür olarak karşımıza çıkıyor. Geçmedi Gönül Yorgunluğum Kitabın Bana Göre Artı Yönleri De Şunlardır: Akıcı ve yalın dil: Az kelimeyle çok his yaşatıyor. Okuyucuyu hızla içine çekiyor. Psikolojik derinlik: Yarım kalmış hikâyelerle dolu; okuyucu kendi finalini kurmaya davet ediliyor. İz bırakan melankoli: Kitap “bir yorgunluk uykuyla geçmez” diyen yüreklere iyi geliyor. Kitabın Bana Göre Eksik Yönleri De Şunlardır: Yarım kalmış hissi: Hikâyenin devamı geldiği hissini veriyor ama fiili bitiş bulunmuyor. Bazı okurlar bunu rahatsız edici bulabilir. Tek karakter üzerinden ilerleyen duygusal yoğunluk: Kurgunun sınırlı farklılıklarla ilerlemesi bazıları için tekdüze olabilir. Bu Kitap Kimler İçin? Bu kitap, özellikle kalbinde adını anmadan seni bırakmayan bir sevdanın izini taşıyorsan; melankolik ama samimi bir söyleyişle yazılmış eserlere açıksan, ya da aşkın acısıyla değil de, sürükleyen derinliğiyle temas etmek istiyorsan tam senlik. Sorgulayan, yıkarak da onaran metinleri seviyorsan; evet, bu kitap senin hikâyene ayna olabilir. Bu kitap sadece bir roman değil; bir aşk mektubu, bir iç çekiş, bir suskunluktan fısıltıya dönüşmüş bir öğüt. Bitince değil, yaşadıkça anımsatan bir iz bırakıyor. Hayatın sırlarından bir kesit gibi; hem seni hem ayrı kalan bir kalbi ortaklaştırıyor. Okuyacaklara tavsiyem: Cesur ol, ona sarıl. Suat Hoca’nın sesine kulak ver: bırakma, sorgula, hissederek ilerle. Ve en çok da: şiirli hisset, umutlu kal.
Geçmedi Gönül YorgunluğumAbdurrahim Ceylani · İkinci Adam Yayınları · 202430 okunma
İncelemeniz için çok teşekür ederim. Sizin gibi bir okurla tanıştığım ve sizlerw ulaştığım için ziyadesiyle mutluyum. İyiki varsınız. Allah gönül yorgunluğu vermesin
Rüzgar
Rica ederim. Ben de sizin gibi bir yazarla tanıştığım için çok ama çok mutluyum