2025 5. kitabı
Benim İnstagram'da görüp ilgimi çeken bir kitaptı. Umarım bu inceleme de sizin dikkatinizi çeker ve bu kitaba bir şans verirsiniz. Kitap bize gündelik hayatta çokça karşılaştığımız ama arkasını hiç merak etmediğimiz soruları sorarak hem bize farkındalık kazandırıyor hem de soruları basitçe, herkesin anlayacağı dilde açıklayarak bizi tatmin ediyor. Her soru 1, en fazla 2 sayfa ile açıklanmış. Aslında çerezlik bir kitap ama o sorudan bu soruya atlayarak okuyunca biraz yorabiliyor o yüzden ben dinlene dinlene okudum. Bazı sorular çok ilgimi çekti (örneğin suyun neden yanmadığı, dünyanın en yapışkan tutkallarından birinin bakteriden yapılması gibi) ve bunları internetten araştırarak altında yatan çok fazla ve derin şeyler olduğunu fark ettim. Araştırdıkça bir şeyler buldum ve bir şeyler öğrendikçe daha da mutlu oldum. Ayrıca çoğu bilgi beni oldukça şaşırtmıştı. Minik, ortamlarda satmalık genel kültür içeriyor kitap. Bu arada sorunun cevabına gelecek olursak ( çatalın neden tadı olmadığına dair ) paslanmaz çelikten yapılmasından kaynaklı kısaca. Demir kolay paslanır ve acı bir tadı vardır, onun yerine çoğunluğu demirden oluşan ancak krom da içeren paslanmaz çelikten yapılır. Krom zamanla kendini feda eder ve etrafta krom oksit tabakası oluşturur ve tükürüğümüz metale değil buna temas eder. Ve muhtemelen o tada alıştığımız için de tat almıyoruz. Ayrıca krom oksit kazındıkça da kendini yeniler. Şimdiden iyi okumalar dilerim.
Çatalın Neden Tadı Yoktur?Devis Bellucci · Genç Timaş Yayınları · 202340 okunma