2025 92. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 00:15
Payell | İmera Fera ”Aşk olsun Çakır, kalbimi çalmışsın.” “Sana aşk olsun patuli, benimki de sende kalmış.” Merhabaa, Okurken çok eğlendiğim, bitmesin diye yavaş yavaş okuduğum bir öneriyle geldim. Esme Derin, enerjik, cesur ve popüler bir YouTuber. Hayatını sosyal medya üzerinden paylaşıyor, takipçileriyle samimi bir bağ kuruyor. Bir gün Rize’de içerik çekerken, karşısına beklenmedik bir anda bir adam çıkıyor ve Esme onun gülüşüne takılıp kalıyor. Esme, bu adamı daha fazla tanımak istiyor ama kim olduğunu bilmiyor. Bu yüzden çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşıp, altına şöyle yazıyor: “Kimsin, neredesin, beni bul gülüşü güzel bey.” Ve o gülüşün sahibi: Ordu’nun çikolata ve fındık kralı, teknolojiye mesafeli, ciddi ve kendi halinde bir iş adamı: Çakır Efe Ataoğulları. Sosyal medyayla arası olmayan, fenomenlere burun kıvıran bir adamın, bir kadının spontane paylaşımıyla ülke gündemine oturması… Kitap, Esme ve Çakır’ın birbirlerini tanıma, anlamaya çalışma ve engelleri aşma süreçlerini anlatıyor. Aşkın sosyal medyanın gölgesinde nasıl geliştiğini, farklı değerler, beklentiler ve hayat tarzları arasındaki çatışmaları da derinlemesine işliyor. Benim için bu kitap, “hafif ama içi dolu” türden.Keyifli anlatımı, renkli karakterleri ve modern-yöresel senteziyle okurken hem eğlendiriyor hem de küçük küçük duygusal dokunuşlarla kalbinize dokunuyor. Özellikle diziye uyarlansa izlerim dediğim türden. Sosyal medyanın aşkı şekillendirme gücünü, tesadüflerin hayatımıza yön verişini ve Karadeniz’in o kendine has dokusunu bir araya getiren sıcacık bir roman. Mizah, romantizm ve biraz da yöresel tatlar arıyorsanız bu kitap tam size göre diyebilirim. ”Gülüşüm senin olsun, sen zaten benimsin.”
İmera FeraPayelll · Parola Yayınları · 2025263 okunma