2025 39. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2025 16:27
"Kaybedeceklerine rağmen kendin kalabilir miydin?" 𔓘 Kitapta yozlaşmış ve ahlaki değerlerin yitirildiği bir şehrin karanlık dünyasında buluyoruz kendimizi. Bu romanda adeta sıfırdan, hiçlikten gelen isimsiz bir adamın güç, aşk ve aidiyet arayışıyla şekillenen dramatik hikayesine tanıklık ediyoruz. Ana karakterin yükselişiyle birlikte şehrin karanlık ve kirli düzenini kontrol etme arzusu da artıyor. 𔓘 Kitabın ismi aslında romanın ana temasını çok iyi özetliyor. "El Yapımı Ruhlar", insanın ruhunun dış etkenlerle, tecrübelerle ve seçimlerle nasıl yoğrulduğunu, adeta "el yapımı" hale geldiğini işliyor. Yazar, bu süreçte iyi ve kötü kavramlarının ne kadar göreceli olabileceğini, bu iki zıt kutbun birbiriyle nasıl iç içe geçebileceğini ustalıkla gözler önüne seriyor. Bu sarsıcı hikayeyi anlatırken akıcı ve anlaşılır bir dil kullanıyor. 𔓘 Son zamanlarda etkilenerek okuduğum ve bir süre aklımda kalmaya devam edecek bir kitap oldu. ️ "Belki de bizimkisi yaralı ruhların hikayesi. Hepimiz ruhumuzda açılan yaraların verdiği sızıyı gidermek için debeleniyoruz ve onları dindirecek bir hikaye arıyoruz. Bulduğumuzda ona kör değneğini beller gibi dört elle sarılıyoruz. Sonra bu hikayeye inanacak başkalarını bulduğumuzda hep birlikte kendi sahte gerçekliğimizi yaratıyoruz." ️ "Kendime söz verdim: Yaşanmamış bir hayatta ölmeyeceğim."
El Yapımı RuhlarGürkan Sekmen · Doğan Kitap · 2025128 okunma