El Yapımı Ruhlar

İlk Yayın Tarihi:
2021
Doğan Kitap

2025 112. kitabı
Kitabın karakterinin de dediği gibi kırılan bir aynanın parçalarını birleştirmeye çalışmak gibi belki bazen hayat. Bunun için de hikayesini anlatmaya başlıyor. Hayatın neresindeyiz? Kök
2025 104. kitabı
Sevginin eksik kaldığı hayatlara sızan karanlık yapılar… Bu romanda anlatılan ancak yalnızca bir romanda yaşanmayan tarikatlar, cemaatler veya çıkar öğütleri. Biz bu yapıların hayatlara nasıl
2025 67. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 15:16
Kitaptaki karakteriniz on dokuz yaşında, hayatında hiçbir şeyin önemi olmayan, tam anlamıyla kayıp bir ruhtu. Ona dersler anlamsız geliyordu, hocalar gözüne karikatür gibi görünüyordu. Annesi ve babası o yıl çok çirkin bir şekilde boşanmıştı. Babası annesini genç asistanıyla aldatmıştı. Birgün okul bahçesinde bir konuşmaya denk gelir. O gün hayatının dönüm noktası olur. Yapılan konuşmayı eleştirir. Önünde bulunan uzun boylu bu eleştiriye sert bir şekilde tepki gösterir. Kızı daha önce okulda bir iki defa görmüştür. Kızla tanışır kızın ismi Ava'dır. Ava grubun lideri Sina ile tanıştırır. Sina ona "Sen Nuh'un torunu Endelüs'e benziyorsun". Bundan sonra sonra sana Endelüs diyelim der. Felsefe, psikoloji, inanç gibi kavramları ele alan, okurken düşündüren, sorgulatan bir kitap. Ben sevdim. Mutlaka okuyun. Tavsiyemdir.
İçimizdeki Atölye Kendi Ruhunu Biçimlendirmek
2025 129. kitabı
Hayat, yalnızca doğmak ve ölmekten ibaret değil. Arada geçen şey, insanın kendi ruhunu elleriyle şekillendirmesi. İşte “El Yapımı Ruhlar”, bu şekillendirme sürecinin içimize sinmiş çatlaklarını,
Duygu ve Düşünce
Puan vermedi
️ Aşamalar ve iç sorguların arasındaki farklı portrelere yaslanmış, gravür ve çizimlere eşlik etmeye ve kendini bulmak için aramaya, Endelüs'e katılmaya var mısın? İnce ruhlu bir şairin
2025 250. kitabı
𝓔𝓛 𝓨𝓐𝓟𝓘𝓜𝓘 𝓡𝓤𝓗𝓛𝓐𝓡 •𝙶𝚎𝚛𝚌̧𝚎𝚔𝚝𝚎𝚗 𝚗𝚎𝚢𝚎 𝚜𝚊𝚑𝚒𝚙 𝚘𝚕𝚍𝚞𝚐̆𝚞𝚗𝚞 𝚊𝚗𝚕𝚊𝚖𝚊𝚔 𝚒𝚜𝚝𝚒𝚢𝚘𝚛𝚜𝚊𝚗, 𝚘̈𝚗𝚌𝚎 𝚜𝚊𝚗𝚊 𝚊𝚒𝚝 𝚘𝚕𝚖𝚊𝚢𝚊𝚗𝚕𝚊𝚛𝚍𝚊𝚗 𝚟𝚊𝚣𝚐𝚎𝚌̧𝚖𝚎𝚢𝚒 𝚘̈𝚐̆𝚛𝚎𝚗𝚖𝚎𝚕𝚒𝚜𝚒𝚗.
El Yapımı RuhlarGürkan Sekmen · Doğan Kitap · 2025128 okunma
Şeytan’ın Boynuz Takma Töreni”
2025 39. kitabı
“Merhabalar kitapsevenherkes ailesi Bugün sizlerle Gürkan Sekmen’in derinlikli eseri El Yapımı Ruhlar üzerine konuşmak istiyorum…” Gürkan Sekmen’in El Yapımı Ruhlar kitabı, insana dair en eski
Mitolojiler - Sözlük-Klavuz Kitap-Ansiklopedi
2025 50. kitabı
El Yapımı Ruhlar Acı çekmekten değil,çektiklerimizin bir anlamı olmamasından korkmalıyız. Aslında günümüzde oldukça sık karşımıza çıkan,hayatın gerçeklerini okuyacaksınız .. İlahlaştırılan birinin etrafında toplanan insanların hikayesi . Aile sevgisi görmeyen insanların ne kadar kolay manipüle edilebildiğini göreceksiniz . Bu ülkemizde maalesef oldukça sık yapılıyor . - Ailesi ayrıldıktan sonra kendini boşlukta ve hiçbir yere ait hissetmiyordu . Üniversitede bir gün konuşma yapan bir topluluğu dinlemeye başladı ve Orada gördüğü bir kız ile hayatı değişti. Ona Daha yakın olabilmek için gruplarına katıldı ancak neye bulaştığı konusunda en ufak bir fikri yoktu. Artık onun lakabı Endelüs olmuştu. Bu insanların misyonu neydi? Gerçek yüzlerini görünce Endelüs ne yapacaktı? İnsanın hayatını aldığı kişiler ve katıldığı grupların ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız . Kitaptan birkaç alıntı bırakıyorum sizler için. "İnandığın şeyler için bedel ödemezsen,inanmadığın bir hayata mahkum olursun. Gerçek mahkumiyet işte budur. - "Unutmayın,okyanusa ulaşan her damla okyanus olur.Sana okyanus olmayı öğreteceğiz. - "Gerçekten neye sahip olduğunu anlamak istiyorsan ,önce sana ait olmayanlardan vazgeçmeyi öğrenmelisin."
Kitap yorumum
2025 51. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2025 00:00
EL YAPIMI RUHLAR El Yapımı Ruhlar kitabının yorumuyla sizlerleyim. @gurkansekmenresmi 'nin kalemiyle tanışma fırsatı bulduğum bir kitaptı. Biraz ütopik biraz da gerçeklik payı olan bir okuma
2025 58. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 01:51
Sevgisiz büyüyen, ailesinden, çevresinden ilgi göremeyen, ihtiyaç duyduğu tüm desteği dışarıda arayan gencecik beyinleri ele geçiren, ruhlarını, kişiliklerini yeniden inşa eden bir tarikatın ve bu tarikata sevdiği kadınla birlikte olmak uğruna inanmayı seçen bir genç adamın distopik öyküsünü anlatıyor El Yapımı Ruhlar. Yazar Gürkan Sekmen yarattığı kurguda hem günümüzü çok benzer bir zamanda ve ortamda gelişmeye başlayan bir cemaati, hem kurucusu Sina'nin geçmişini, bir canavara dönüşme sürecini hem de ele geçirdiği, yetiştirip emrine amade ettiği müridlerinin hikayelerini kaleme almış. Okurken insanın sevgi uğruna nelerden vazgeçebileceğini, kendini nereye kadar kandırabileceğini de sorguluyorsunuz. Sonunda neyin, kimin galip geleceğini merakla okuyorsunuz. Yavaş başlayan metin sonraları doğru hızlanıyor, hareketleniyor, eksik parçalar yerine oturuyor.