'BİLİYORUM' ÖYLEYSE VARIM.
2025 16. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2025 13:32
Ramtha’nın Beyaz Kitap'ı yolunu kaybeden, arayıp bulamayan, karanlıkta bir ışık arayan, aradığı ışığı nerede bulacağını bilmeyen; hayatta bir şeylerin doğru olmadığını hisseden ve her şeyi sorgulamaya ve çevresine farkındalık ile bakmaya başlayan tüm uyanış aşamasındaki ruhlara bir rehber niteliğinde. Ramtha size kutsal kaseyi sunuyor. Sizi macera dolu bir patikaya sürüklüyor. Size içinizdeki TANRI ile yeniden tanışma şansı veriyor. Size kendinizi hatırlama şansı veriyor. Bu kitabı okuyanlar onu ya sevecekler ve yanıbaşlarında tutacaklar ya da nefret edip bir kenara fırlatıp atacaklar. Çünkü bu kitabın grisi yok. Siyah ya da beyaz, tek seçenek. Bu kitaptaki sözleri şirk diyerek reddedenler olacak. Veya Bu sözlerde gerçekten anlatılanları kavrayıp yedinci katın üzerine çıkanlar olacak. Gerçek tanrının; bizim putlaştırıp, ete kemiğe büründürüp, hayallerimizdeki bir mekanda yaşayan ve tahtında oturup insanları yargıladığını düşündüğümüz bir tanrı olmadığını bilenler veya hissedip henüz buna isim vermeyenler; "işte, işte benim düşüncelerim tam da böyle. Demek böyleymiş. Demek aradığım cevaplar burada gizliymiş" diyecekler. Dışarıda aradıkları her ne varsa; Tanrı, Mesih, Deccal; hepsinin zaten şimdi şu anda, içinde var olduğunu idrak edecek olan ruhlar zamanın ötesine geçip, her şeye tam mutlak bir BİRLİK içinde bakmayı öğrenecekler. Rüzgarla, Güneşle, yıldızlarla bir olacaklar ve her zaman bir olduklarını hatırlayacaklar. Her an kaynakla bir olduklarının farkına varacaklar. Bu yüzden son olarak şunu demek istiyorum ki aradığınız cevapları hali hazırda size verebilen bir teoloji, din, öğreti bulamadıysanız; "bir şeyler eksik ya da yanlış, biliyorum ama tam olarak bunu anlamlandıramıyorum" diyorsanız; her türlü bilgiye önyargısız şekilde açıksanız ve bu bilgilerden hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu tartabilecek bir içsel teraziye sahip olduğunuza inanıyorsanız; bu kitabı okumalısınız. Ama eğer size şimdiye kadar verilenlere sıkı sıkıya bağlıysanız; din konusunda, Tanrı / Allah konusunda kırmızı çizginiz varsa okumanızı önermiyorum. Tüm gerçeği arayan ruhlara sevgilerimle.
Beyaz KitapRamtha · Akaşa Yayınları · 2006432 okunma
Ramtha'nın okuduğum ve en sevdiğim kitabıdır. Gurdjieff'e döndüğüm için ara verdim ancak tekrardan başlama kıvılcımı yarattın bende. Ramtha'nın sözleri de kendisi gibi gerçekten zamansız. Bu arada beyaz kitap ramthanın diğer kitaplarına da başlangıç olabilecek bir kitap. Okuyacaklar fireside'a hazırlanmadan önce bu kitabı okuyabilirler.
Gamze
Teşekkürler. Kesinlikle ilk okunması gereken kitaplarından biri. Önce bu kitap okunursa diğerlerine bir giriş, hazırlık olur.