2025 97. kitabı
Yine şöyle yeni baskısıyla gözlere şenlik olan bu güzelliğin yorumuyla geldim Öncelikle kitabımız daha önce çıkmış bir kitap fakat final yapmamıştı. Şimdi yeni baskısı tek kitapta finaliyle birlikte oldu Daha öncesinde kitapla ilgili oldukça fazla yorum görmüştüm, sevilen bir hikaye ve kesinlikle bir gençlik kitabı. Karakterlerin yaşları büyümüş olsada. 17 yaşında başlayan bir kendini keşfetme yolculuğu. Bu yolculuğun travmatik bir başlangıcı var elbette. O travma ile yapılan planlar ne kadar doğru tartışılır ama netice olarak gelinen 45. durak artık son duraktı Hikayemizde bir de Yekta’nın kız kardeşi Zehra vardı ki onun hikayesi beni çok üzdü Tam bir gençlik dizisi izliyor gibiydim çünkü oldukça detaylı bir anlatıma sahipti ve genç okurların çok daha fazla seveceğini düşünüyorum. . Konusundan da bahsedeyim. Kızımız Akasya, bir sebeple 17 yaşında evini terk ediyor ve her yıl yeni bir şehirde hayata yeniden başlıyor. O bir yıl içinde kimlerle tanıştıysa sonrasında bir veda etmeden, haber vermeden, hiçbir şey götürmeden öylece şehri terk ediyor. Şimdi 24. Yaşında yeni yılını geçirmeye karar verdiği Ankara’ya adım atıyor ve daha ilk günden gördüğü bir genç adamdan etkilenip onu gün boyu takip ediyor. En sonunda otobüsle son durağa yani 45. Durak’a geldiklerinde takip edildiğini başından beri bilen Yekta ile tanışıyorlar. Yekta onu kendi yaşadığı yere ve arkadaşlarının içine alıyor. Akasya tam da istediği gibi yaşayacağı yeni yılının ortamını buluyor ve Yekta’nın üst katına taşınıyor fakat Yekta daha ilk günlerden onun için asla diğerleri gibi olmuyor ve gittikçede ona bağlanmaya başlıyor. Yekta’da aynı şekilde ona bağlanıyor ama aralarında söylenmemiş gerçekler vardır. Akasya kendi sırrını açıkladığında Yekta onu gidişiyle bile kabullenmiştir. Fakat Akasya’nın terk ettikleri yeniden karşısına çıktığında artık yaptıklarıyla yüzleşmekten başka çaresi yoktur. Fakat bu yüzleşme onu ailesinin sırlarına götürürken öğrendiği şok gerçeklerle hayatına nasıl devam edecek dersiniz? Peki Yekta’nın sakladığı sırlar neler? Yeniden terk edişler olacak mı yoksa son durakta mı kalacaklar? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz
45. DurakBüşra Nur · İndigo Kitap · 2025419 okunma