45. Durak

Ciltli
Sıralamalar

2025 61. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2025 08:28
Merhaba Sizlere kalemi ile yeni tanıştığım ve kesinlikle beğendiğim bir yazar ve kitabı ile geldim. Bu kitap ne ne hiç beklemediğim şeyler oldu ben daha çok sanırım yeni bir tanışma hikayesi bekliyordum ama işin tamamen geçmişle alakalı olması beni çok ters köşe yaptı bence şu an erkek karakterimiz benim gözümde bir numara oldu diyebiliriz. Akasya ve Yekta bu ikili benim favorim oldu başlarda şeydim Akasya kendine gel yoksa kitabın içine girip ben seni kendime getireceğim diyordum ama neyse ki biz her şeyi hallettik ve kendi aramızda bir düzene oturduk ve bu serüvende en çok Yekta’yı sevdim her şeyi alttan alıp yardımcı olması ve ne olursa olsun kızımız için çabalaması ve bırakmaması o kadar güzeldi ki o yüzden kendisini çok ayrı sevdim. Yan karakterimiz Eren ve Zehra ben bunlar için bir ağlayıp geliyorum onlar için nasıl üzüldüğümü anlatamam ama Eren için yeni bir hayat söz konusu oldu çocuğu ile beraber bazı kavuşmalar mahşere kaldı diyebileceğim bir hikaye ikisi için burada en çok üzüldüğüm Zehra idi. Bir şeyler başarmak isterken yanlış seçimler yapıp yanlış karat vermesi onun hayatını çok kötü etkiledi diyebiliriz o yüzden ona ayrı bir etkilendim diyebilirim. +18 sahneler mevcut.
2025 97. kitabı
Yine şöyle yeni baskısıyla gözlere şenlik olan bu güzelliğin yorumuyla geldim Öncelikle kitabımız daha önce çıkmış bir kitap fakat final yapmamıştı. Şimdi yeni baskısı tek kitapta finaliyle birlikte oldu Daha öncesinde kitapla ilgili oldukça fazla yorum görmüştüm, sevilen bir hikaye ve kesinlikle bir gençlik kitabı. Karakterlerin yaşları büyümüş olsada. 17 yaşında başlayan bir kendini keşfetme yolculuğu. Bu yolculuğun travmatik bir başlangıcı var elbette. O travma ile yapılan planlar ne kadar doğru tartışılır ama netice olarak gelinen 45. durak artık son duraktı Hikayemizde bir de Yekta’nın kız kardeşi Zehra vardı ki onun hikayesi beni çok üzdü Tam bir gençlik dizisi izliyor gibiydim çünkü oldukça detaylı bir anlatıma sahipti ve genç okurların çok daha fazla seveceğini düşünüyorum. . Konusundan da bahsedeyim. Kızımız Akasya, bir sebeple 17 yaşında evini terk ediyor ve her yıl yeni bir şehirde hayata yeniden başlıyor. O bir yıl içinde kimlerle tanıştıysa sonrasında bir veda etmeden, haber vermeden, hiçbir şey götürmeden öylece şehri terk ediyor. Şimdi 24. Yaşında yeni yılını geçirmeye karar verdiği Ankara’ya adım atıyor ve daha ilk günden gördüğü bir genç adamdan etkilenip onu gün boyu takip ediyor. En sonunda otobüsle son durağa yani 45. Durak’a geldiklerinde takip edildiğini başından beri bilen Yekta ile tanışıyorlar. Yekta onu kendi yaşadığı yere ve arkadaşlarının içine alıyor. Akasya tam da istediği gibi yaşayacağı yeni yılının ortamını buluyor ve Yekta’nın üst katına taşınıyor fakat Yekta daha ilk günlerden onun için asla diğerleri gibi olmuyor ve gittikçede ona bağlanmaya başlıyor. Yekta’da aynı şekilde ona bağlanıyor ama aralarında söylenmemiş gerçekler vardır. Akasya kendi sırrını açıkladığında Yekta onu gidişiyle bile kabullenmiştir. Fakat Akasya’nın terk
2025 100. kitabı
Selam Her yıl farklı bir şehirde yaşadığınızı düşünün. Tıpkı her yıl doğum gününde olduğu yerden farklı bir şehire taşınan Akasya'nin yaptığı gibi.. 45. Durak @ibusra.nur 'dan okuduğum ilk kitap. Bunun için bile benim için hep farklı kalacak. Öylesine akıcı bir anlatmı vardı ki hemen yazarın diğer kitaplarına baktım. 45. Durak benim sevdiğim türden bir kurgu ile ilerliyor. Etkileyici, iz bırakan, dramlı aşklı kitaplara bayılıyorum. Beni etkileyip bittiğinde aklımda kalması, her şeyin tek kitapta toplanmasi kesinlikle çok iyiydi. Kadın karakterimiz Akasya, geçmişinde yaşadığı bir şey yüzünden her yıl şehir değiştirerek yaşıyor ve bu durum on yedi yaşında başlıyor. Yine yaşadığı bir şehirden Mersin'den tam da doğum gününü kutladığı gün ayrılıyor. Hem de tanıdığı hiçbir insana haber dahi vermeden. Mersin de de bir yıl kalmasına rağmen bu şehirden ve arkadaşlarından ayrılması en zoru oluyor ama gecenin kör karanlığında arkasına dahi bakmadan soluğu otogarda alıyor. Genç kızın sonraki durağı Ankara oluyor ve kalacağı otelde çok zaman harcamadan dışarı çıkıyor. Ve dikkatini çeken ilk genci çalıştığını düşündüğü kitapçıya kadar takip ediyor. Kendi kendine bu adamı takip etmesi gerektiğini belki de bu şehirde ilk tanıdığı olacağını söylüyor. Peşine düşüp takip ettiği adamı 45. Durak a kadar takip ediyor ve Yekta Emir Ilgaz'ı tanimasıyla hikayemiz başlıyor. Asıl olay Akasya her şeyi Yekta ile paylaşıyor ve onun sonrasında Yekta tarafında neler mi oluyor dersiniz? Bence okumaya değer... Hikayemiz hep bir merakla ilerliyor. Zaten konusu başlı başına sizi heyecana sürüklüyor hep diğer bölümde ne olacak diye düşünce içinde ceviriyorsunu sayfaları. Hikayede sevdiğim karakter kesinlikle Yekta oldu. Ve öyle güzel etkileyici sahneleri vardı ki Ben aşırı severek, etkilenerek ve
2025 44. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 01:20
İnsanların gidişleri ve terk edişleri. Her birinin bir sebebi vardır. Kitap tam olarak bunun üzerinden gidiyor. Ruhunuzu içine işliyor resmen. Sizi o kadar çok içine alıyor ki artık yaşanan olayları "ben böyle bir durumda ne yapardım? Ne derdim acaba?" Sizi sorgulamaya itiyor. Geçmiş ve gelecek. Aslında ikiside aynı yolda olan iki parça. Gelecekte sizin geçmişte. Akasya Alaca Özkan. Bu senin farkına varma hikayen. Kitap kendini kaybeden bir kadının, şehirleri gezerek kendini bulma umudundan bahsediyor. Her şehirde 1 yıl kalıyor. Doğum gününde , 26 Haziranda ise ayrılıyor. Anakarakterimiz Akasya. Akasya 17 yaşında yaşadığı bir olaydan ötürü bunu yapmakta. Kendi içindeki savaşı durdurmak için şehirlerden ayrılıyor aslında. 24 yaşının ilk gecesinde Ankara sokaklarında bir adamla karşılaşıyor. Ve bu adamı takip etmeye başlıyor. Geçmişten bir parça olduğunu bilmeden. Adamın yani Yekta Emir Ilgaz'ın hayatına giriyor.Sonrasında olaylar gelişmeye başlıyor. Olay akışı gayet güzeldi. Sizi olayların içine alması sonucunda kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Puanlama da 1 puan kırmamın sebebi ise bir tane olayın yarım bırakıldığını düşünmem. Onun dışında çok güzel bir roman. Ayrıca sizi bir çok konuda bilinçlendiriyor. Aslında gitmenin kolay olmadığı, bir sebebinin olduğu, insanların hayatlarındaki yaraların bambaşka olduğunu. Bir çok konuda. Size başka bir pencereden bakış açısı veriyor. Ayrıca her kitapta olduğu gibi sinirinizi çıkarabileceğiniz bir karakter elbette burda da var. ARSLAN! Allah seni bildiği gibi yapsın. Güzel yüzlü meymenetsiz. Dua et ki küfür edemiyorum. Hıııhhh. Eren ben senin sevgi anlayışına tüküreyim. Neyse spoiler vermeyecem bunun hakkında. BUNDAN SONRASINDA SPOİLER VARDIR! Ya şimdi Zehra'yı neden öldürdünüz ? Ne güzel annelik yapacaktı. Eren ile
Şehirler ve İnsanlar
2025 4. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2025 00:43
Şehirler insanları terk etmez ama terk etmesi için bir çok sebep verir lakin unutmayın son nefeste bir şehrin kalbine gömülen yine insan olur … 45. Durak Büşra Nur
Hayat ve İnsan
2025 27. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2025 02:46
"Dudaklarından dökülen iki kelimede saklı felaketim. Sevgilim; bazen sözler tutulmak için değil avutulmak için verilir, bilemezsin." Öncelikle bu kitap 3 yıl önce çıkmış ve final yapmamış bir kitabın ilk kitapla devamının birleştirilmiş hali. Ben daha önce ilk kitabı okuduğum için bu yorumda ikinci kitaptan bahsedeceğim, ilk kitabın yorumunu bundan iki sene önce yapmıştım profilimden ulaşabilirsiniz. Bu yüzden konusundan bahsetmeyeceğim. Çıkmasını yıllardır sabırsızlıkla beklediğim, bir an bile aklımdan çıkarmadığım ruhuma dokunan o kitap. Peki sorarsanız değdi mi o kadar bekleyip kapak paylaşıldığında gözyaşlarına boğulduğuna; kesinlikle değmedi. İlk kitap haricinde 150 sayfa okumak için bu kadar heyecanlanmışım, inanın ne desem bilmiyorum. Tam bir hayal kırıklığı. 45.Durak benim kendimi bulduğum ve ait olduğum bir evrendi, konusunu anlatsam klişe diyebileceğiniz bir kitap ama size hissettirdikleriyle kalbinizde yer ediniyordu. Hisler kitabıydı. Ikinci kitapta bu ruhu hissedemedim bile, 45 okuyormuşum gibi değildi. Olaylar derin değil, her şey yazılmak için yazılıp geçilmiş gibi. Bir anda zaman atlamaları oluyordu ve asla giremedim tekrar o evrene, yazarın da yıllar sonra tekrar yazdığı için evreni benimseyemediğini düşünüyorum. Biz yine aldık okuduk yazar için bir sorun değil ama olan 2 yıldır devamını bekleyen okurlara oldu. Asla tatmin edici değildi oysa ben başlarken tekrar yuvama dönmüş gibi hissetmiştim. En azından yazar bizim için biraz daha uğraşabilirdi, 3 yılımız buna değerdi çünkü. Yazık oldu üzülüyorum sadece
2025 Okuma Raporları
2023 5. kitabı
45. Durak ~ Büşra Nur Merhaba Kitapseverler! Bugün karşınıza merak ederek aldığım ve kalemi ile ilk kez tanıştığım yazarın 45. Durak kitabı ile geldim. Adı ile ilgimi çeken bir kitap oldu ama kitabı resmen ittire ittire okudum. Son yüz sayfasını okumadım bile. Konusu itibari ile çok güzel ve değişik ama benim beklentim çok yüksek olduğu içinde hayal kırıklığı olmuş olabilir. Betimlemenin çok olmadığı tam istediğim tarzda bir kitaptı oysaki. Konusundan kısaca bahsedecek olursak; Akasya, her yıl doğum günü gecesinden sonra bulunduğu şehri, yeni tanıdığı ve bir senesini geçirdiği insanları terk ederek kendisine yeni bir hayat kurmak için başka şehire gidiyor ve bu seferki durağı Ankara oluyor. Bilmediği bir şehrin ortasında kalan Akasya bir adamın peşine takılarak onu takip ediyor ve bu kişi de Yekta Emir Ilgaz oluyor. Geçmişinde sırlar barındıran Yekta, Akasya'ya yardımcı olarak onu evine alıyor ve böylelikle ikilinin hayatı başka bir yola giriyor. Kitapta beni rahatsız eden kısımlardan birisi Açelya'nın daha beş dakika dolmadan Yekta'nın ev arkadaşları ile kanka olması ve ilk gününü kızlarla aynı odada geçirirken ertesi günü Yekta'nın odasında kalması benim için eksi bir puan. Bu tarz olaylar beni kitaptan soğuttu, yapmacık geldi diyebilirim. Açelya'nın sadece kendisini düşünen bir birey olması buna rağmen Yekta'nın onun gideceğini bilmesine rağmen yanında olup destek olması beğendiğim kısımdı. Yazarın geçmiş arkadaşlıklara, anılara değinmiş olması da güzeldi. Sanırım bu aralar çok genç kurgu okuduğum için ara vermem gerekiyor çünkü kitaplar sanki birbirinin aynısı gibi geliyor bana. Daha çok yirmi yaş altına hitap eden bir kitaptı bence. Okumak isteyen ve okuyacak olan herkese şimdiden keyifli okumalar dilerim!
2023 94. kitabı
Kitaba başladığımdan itibaren beni içine çeken bir kurgu oldu. Yazarın kaleminin akıcılığına bayıldım. Zaten ben böyle dram aşk içerikli kurguları da sevdiğim için benim için keyifli bir okuma oldu. Kapak tasarımı ve içimdeki çizimler harika . Kitaptaki bazı gerçekleri öğreniyorsunuz birazda ilk kitap olduğundan tam her şey yerine oturmadı. Çoğu şeyi ikinci kitapta okuyacakmışız gibi geliyor. Yekta ve Akasya çiftine bayıldım, sevdiğim bir ikili oldu. Ama hâlâ aklımda sorular kaldı. Yekta'nın kibarlığına o pamuk gibi kalbine hayran kaldım. Akasya'nın ise o özgür ruhuna bayıldım ama her şehir değiştirdiğinde arkadaşlarını arkada bırakıp hiç bir sey söylemeden ayrılmasına kırıldım. Altında bir neden olduğunu biliyorum ama ister istemez insan kırılıyor. İkiside birinden yaralı karakterlerimiz umarım birbirlerine de yara olmazlarda yara bandı olurlar. Ama birde şöyle bir şey var keşke hemen birbirlerine güvenmeselerdi sanki her şey çok çabuk oldu gibime geldi. Gerçi altındaki sebebi de öğreniyoruz. Yekta'nın kardeşi Zehra'ya çok üzüldüm umarım yaşadıklarından sonra mutlu olur. Eren karakterini sevmedim. Akasya'nın hiç tanımadığı birinin arkasından gidip peşine takılacağını bilemezdim. İsminden dolayı daha farklı şeyler hayal etmiştim. Peki kitabın sonuna ne demeli bunu bize yapmayın ya, acilen ikinci kitap gelmeli yoksa halimiz duman. Kitabın melankolik havası olduğunu söylemeliyim. Gizem, sırlar, heyecan, aşk, dram, arkadaşlık dolu bir kitaptı. Genç kurgu severlere kesinlikle önerim Akasya 17 yaşındayken yaşadığı geçmişi yüzünden sürekli il değiştiren bir kızdır. En son yani 24 yaşındayken uğradığı şehir Ankara'dır ve burası onun için dönüm noktasıdır. Ama bilmediği bir şey vardır geçmişi hala onu kovalamakta. 45. Durakta Yekta Emir Ilgaz ile tanıştığından beri hiç bir
2023 23. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2023 19:21
45. Durak… o kadar güzel ve bi o kadar da sindirilerek okunması gereken bir kitaptı. Uzun süredir sadece yabancı kitap okuyumuş biri olarak bu kitap beni kendime döndürdü. Hem yaralayıcı hem de iyileştiriciydi. Her şey Akasya’nın Ankaraya gelmesi ve Yekta’nın peşine düşüp şehri onu takip ederek gezmesi ile başlıyor. O günün sonunda, son durakta yani 45. Durakta Yekta ve Akasya tanışıyor. Alıntıları, konusu, hissettirdikleri… gerçekten çok çok güzel bir kitaptı Büşra yapmış cidden yapacağını, o okuduğum sondan sonra ikinci kitap için aşşşırı büyük bir heycanla bekliyorum!! 45. Durak Büşra Nur
2025 202. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2025 00:00
Kendini bulmaya çalışan ama aslında benliğinden kaçan bir kadın... En kötü zamanında, beklenmedik bir şekilde yıllarını bulan bir adam... Birbirlerinin kalplerini ' Kalbin, şehrim. ' diyerek bir Haziran gecesinde şehirler kuran onlar... Akasya, bir seçim yaparak hayatında yeni bir yola girerek o yolda yürümek ister. Her gittiği yerde kendisine bambaşka bir hikaye kurar. Hepsi benliğine bir iz bırakır. Ancak bir tanesi geçmişin soluk seslerinde iz bırakarak kaybolur ve kendine yeni bir yol açar. Bu yol yıllar sonra seçeceği bir yol olacaktı. Akasya ve Yekta'nın bilinmeyen yolları, Ankara Kalesi'ne giden o yokuş, seçimler... Hepsinin bedelini ödeyecek kazanılan kimlikler. Ben bu hikayede, fedakarlığı ve kaçışı gördüm. Kendi seçimlerinden olmasa da kendi benliğinden kaçan bir kadın tanıdım. Kendinden kaçarak aslında kendine yaklaşan birini tanıdım. Yazım dili akıcı, olay örgüsü akıcı, yaşanılan bütün anılar acı verici ama bir o kadar da iz bırakıcıydı. Bir taraftan ' Çinçin Bebesi ' lakabı beni fazlasıyla cezbetti diyebilirim. Kaç tane ss alarak alıntı hazırlayacağımı size söylemiyorum. Çünkü ben de bilmiyorum. (O kadar fazla ki... ) En güzel sözler, her zaman yaralanarak iz alan mezarlıktan doğar bana göre. Bunun için tek söyleyeceğim, kendi mezarlığında kendine yabancı olma.

Büşra NurYazar · 2 kitap
Büşra Nur, 16 Mayıs İstanbul doğumlu bir yazar. Küçük yaşlardan itibaren yazmaya ilgi duydu, kelimelerle kurduğu bağ zamanla güçlü hikâyelere dönüştü. Şu ana dek yayımlanmış dört kitabı bulunuyor. Romantik türde kaleme aldığı eserlerinde, duyguların ve karakterlerin iç dünyasına odaklanıyor. Yazmaya ve yeni hikâyeler anlatmaya hâlâ tutkuyla devam ediyor.