2025 3. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2025 21:44
Her bir sayfada kitabın adını anlıyorsunuz. Sanayi devriminin sonuçları, insanların bir birey olarak değil bir makinenin dişlisi olmanın verdiği ızdırap ve güç kaybı. E peki gücünü kaybeden insan tekrar güçlü hissetmek için ne yapar? Öldürür. Yeni sistematik çalışma şartları ve insanların da mekanik bir robot oluşu. İnsanın insana değil artık paraya materyallere eşyalara daha çok değer vermeye başlamasının hikayesi denilebilir. Ve insan artık bu şehvet, para, güç sarhoşluğuyla bir çok korkunçluğa imza atıyor. Eline güç geçen özel insanlar da (başkan Grandmorin) diğer insanları sömürüyor kullanıyor (bu güç ahlaki çöküntüyü besledikçe besliyor) Hayvanlaşmanın trajedisi; bu kompleks dünyada hayatta kalmaya çalışan insanın vahşetin içine sürüklenerek bir katile dönüşmesinin romanı. Günümüz toplumunu ve sanayi devriminin sonuçlarını anlamak için okunması gerektiğini düşünüyorum. Bu çeviride birçok hata gördüm, okumayı planlarsanız yordam kitaptaki versiyonunu almanızı öneririm çok daha akıcı ve güzel.
Hayvanlaşan İnsanEmile Zola · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20253,973 okunma