···Okunma: 03 Ağustos 2025 14:22 Resos, Trakyalı bir kraldır ve Truva'ya yardım etmek için Truva Savaşı'na katılır. Onun Truva kampına geldiği gece, Odysseus ve Diomedes de Truva kampına gizlice girer ve olaylar gelişir. Homeros, İlyada'nın onuncu kitabında aynı olaydan bahseder.
Truvalılar, Yunanları mağlup ettikleri çarpışmanın gecesinde Trak kralı Resos yardıma gelir. Truva prensi Hektor ona ve ordusuna kalması için bir yer gösterir. Bu esnada, Truvalı asker olan Dolon'u da Yunan ordusuna casus olarak göndermiştir. Amacı Akhalar savaşmaya devam mı edecekler yoksa kaçmayı mı düşünüyorlar diyedir. Ancak Dolon casusluk sırasında, Akhalı komutanlar Odysseus ve Diomedes tarafından yakalanır ve öldürülür. Tanrıça Athena bir kehanette bulunur, Odysseus ve Diomedes'e eğer Resos'u bu gece öldüremezlerse, Yunan ordusunun tamamen mağlup olacağını söyler. Athena'nın da yardımı ile bu iki Akhalı komutan Truva kampına karşı casusluk yaparlar ve Resos'u öldürüp,dillere destan kısraklarını çalarlar. Resos'un annesi olan Musa(ilham perilerinden biri), oğlunun cesedi ile sahneye çıkar ve Resos'un ölümü için sadece Odyseus ile Diodemes'i değil, tanrıça Athena'yı da suçlar. Oğlunun burada öleceğini bildiği için yıllarca Resos'un Truva'ya gelmesini engellemeye çalışmıştır ancak; Resos, Hektor ile dostlukları için yine de Truva'ya yardıma gelmiştir. Ne yazıkki savaş meydanında çarpışamadan çadırında suikaste uğramıştır.Ayrıca, annesi Musa tarafından Resos'un bir mağaraya gönderilerek orada ölümsüz olacağını da duyurarak oyun son bulur.
Resos, Euripides'e atfedilen bir Atina trajedisidir. Oyunun yazarı, antik çağlardan beri tartışmalıdır. 17. yüzyıldan beri oyunun estetik temeli ve sözcük haznesindeki tuhaflıklar sebebi ile farklı bilim insanları tarafından oyun araştırılmıştır. Oyunun Euripides'e ait olup olmadığı hâlâ tartışmalı bir konu olsa da içeriği tatmin edicidir.