2025 52. kitabı
Ailenin çökertilmesi, özellikle Amerika'da çıkartılan kitaplar ve eğitim sisteminde uygulanmaya başlanan yöntemlerde bilinçli olarak "Özgür Seçim" adı altında geleneksel kuralların yok sayıldığı görülmüştür. Söylemek istiyorum ki kitabın kapak tasarımı harika ve isim verilmek istenilen mesajı yansıtır nitelikte. (Hekaton), Yunan mitolojisindeki titanlardan Gaia ile Uranüs'ün elli başlı, yüz kollu oğulları olan Kottos, Briareus ve Gyes'in bir temsilidir. Son Tango'nun ise küresel çapta sürdürülen çeşitli propaganda ve uygulamalarla aileyi bozan kültürel yapıyı bozan küresel bir savaşı temsil ediyor. Geleneksel aile yapımızda da bulunan baba otoritesinin zayıflatılması, "erkek kadın" figürünün yaratılması, toplumsal cinsiyet adı altında kadın ve erkek farkının ortadan kaldırılmaya çalışılması içinde bulunan bu büyük savaşın ne kadar çetrefilli olduğunu göstermektedir. Tıpkı tıpkı elli kafalı 100 kollu bir yaratık la mücadele eder gibi. Yazarla kitap üzerine yaptığımız söyleşide bu savaşa karşı devletlerin önlem almasının yanında tek tek bireylerin de büyük sorumluluğu olduğunu belirtti. Uyarılarla dolu ve olup biteni açık seçik anlatan kitabın ebeveynler tarafından öğretmenler tarafından mutlaka okunması gerekmekte. Kuşkusuz bu bilimsel araştırma şu an dünya kapsamında bu konuyla ilgili yapılmış en derin eserdir ve birçok yabancı dili de çevrilme aşamasındadır. Aile kurumunun kutsallığını yıkan acımasız bir savaş, her türlü hile, bilimsel sahtekarlık, yalan haber, dezenformasyon, gerektiğinde tehdit , şantaj gibi yöntemlerin sıradanlaştığı bir durum ile karşı karşıyayız. Bu konuyla ilgili farkındalığımızı artırmak ve gerekli önlemleri almak için bu değerli eseri okumanızı önemle tavsiye ediyorum.
Hekaton'la Son TangoMustafa Merter · Ketebe Yayınları · 20251,206 okunma