SARI YÜZ
2025 17. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2025 23:32
Bu kitap hakkında ne düşüneceğimi bilemiyorum. Kitapta empati kurduğum hatta kitap okumayan insanlara sık sık sorduğum bir sorunun ana fikri oldu. “Arkadaşınız ölse kitabının ham halini çalar mıydınız?” Yazarın kitapta seveceğiniz tek bir karakter yazmadım demesi üzerine karakterleri daha ayrıntılı incelemek istedim. Ne Athena’ya ne de June’a karşı sevgisizlik hissetmiyorum. Aksine her ikisini de hayatın içinden karakterler olarak hissediyorum. Kitabın surata çarpan gerçekliği Athena’nın ölümüyle başlıyor. Daha sonra yok olup gidecek bir eseri çalıp çalmama kararı, başarı sarhoşluğu ve tabii ki en önemlisi linç kültürünün bu kadar net anlatılmasıyla doruklara çıkıyor. En vurucu noktalarından birisi de intikam peşindeki bir kadının sınırlarını gözler önüne sermesi. İncelemeyi yazdıkça aslında bir arkadaşımın başından geçen bir hikayeyi dinlemişim gibi hayatın içinden hissettirdiğini fark ettim. Eğer okuma listenizdeyse bu kitabı büyük beklentilere girmeden okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,3bin okunma