#klytaimestra
ANTİK YUNAN DÜNYASINDA GÜCÜN VE KEHANETLERİN , NEFRETİN VE SEVGİNİN, KENDİSİNE YAPILAN HER HAKSIZLIĞA ÖLÜMLE KARŞILIK VEREN UNUTULMAZ BİR KRALİÇENİN DESTANSI HİKÂYESİ
Güçlü kadın hikayelerini ve mitoloji seviyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız.
Bir kralın kızı olan Klytaimestra güçlü savaşçı bir karakter. Aşık olur evlenir anne olur. Ama başka bir kral Klytaimestra ya sahip olmak ister ve eşini ve küçük oğlunu öldürür. Bu durumu bildiği halde Klytaimestra nin babası göz yumar . Klytaimestra nin babası bu kralla evlenmesini söyler halkının, krallığının gücü için... Ağır kayıplarına rağmen bu zorba kralla evlenir ondan nefret eder. Ama yapacağı birşey yoktur. Çocukları olur. Zorba kral savaşa gider ve arkasından haber yollar savaş öncesinde büyük kızını başka bir ülkenin kralıyla evlendireceklerini söyler ve yanlarına gelmelerini söyler. Orada kızını tanrıları memnun etmek için kurban eder. Klytaimestra nin gözleri önünde... Üzüntüsü nefrete dönüşür ve intikam alma planları yapar. Kocası savaştan dönünce ya kaderine boyun edecek yada intikamını alıp ülkenin kraliçesi olacak... Devamı kitapta. Elinizden bırakmadan heyecanla okuyacaksınız. Tavsiyemdir