“Mutluluk, varılacak bir durak değil, aksine mutluluk; yaşadığın anda, kendi iç dünyanda, kendi özüne uygun yaşadığın anın ta kendisidir.”
Hayat bazen bir köy yolunda başlar, bir otobüs koltuğunda beklenmedik bir aşkla devam eder, bazen de çocukların meraklı gözlerinde yeniden şekillenir… Ey Ahali, işte tam da bu yüzden çok kıymetli bir kitap. Çünkü ne kadar farklı hayatlar anlatılsa da, her biri insana dair. Ve biz okurlar olarak, bu öykülerde mutlaka kendimizden bir parça buluyoruz.
Sefer Şenbayram’ın kalemi, gösterişten uzak ama etkileyici. Her bir öyküde; bazen geçmişe gidip yüzümüzde bir tebessümle eski günleri hatırlıyor, bazen içimize dokunan bir cümleyle durup bir süre düşünmeye mecbur kalıyoruz. En çok da şu his kalıyor geriye: “Ben bu duyguyu biliyorum, ben de yaşadım...”
Kitaptaki öykülerin hepsi ayrı bir dünyaya açılıyor. Kiminde bir çocuğun gözünden dünyaya bakıyor, kimindeyse sessizce içine konuşan bir yetişkinin sancılarına ortak oluyorsunuz.
Ey Ahali, sadece bir öykü kitabı değil. Aynı zamanda unuttuklarımızı hatırlatan, içimizi ısıtan, bazen sarsan ama en çok da insan kalmanın ne demek olduğunu yeniden anlatan bir çağrı.
İçinizden bir ses “Ben artık yavaşlamak, hissetmek ve hatırlamak istiyorum” diyorsa, bu kitapla tanışmalısınız. Çünkü bu öyküler, bir yerlerden size de sesleniyor olabilir…
Şaban Alıyev
@ddilekblog
@sefersenbayram
#kitapkolikkafasikitapyorumu
#EyAhali #SeferŞenbayram #kitapönerisi #öykükitapları #okudumbitti #kitapyorumu #bookstagramturkey #kitaptavsiyesi #hayatınicinden #sıcakahikayeler #okumakgüzeldir #öyküseverlerburaya #samimikitaplar #reklamdeğilöneri
Ey AhaliSefer Şenbayram · Ares Kitap · 20257 okunma