·176 syf.····Okunma: 04 Ağustos 2025 13:59 Merhaba kuşlarım
Annesinin kaybıyla beraber kimsesiz kalan Estella sokakta tanıştığı iki çocukla, Horace ve Jasper ile kapkaççılık yaparak ve tasarım yaparak geçimini sağlamaya çalışır. Saçlarının farklılığından dolayı dikkatleri üzerine çeken Estella bundan rahatsızlık duyar ve sürekli kızıla boyar. Bir gün bedava yemek yemek için gittikleri rock partisinde yakışıklı bir genç Estella ile konuşur ve tasarımlarını beğenir. Sonrasında şapkasını beğenen adam şapkayı çıkarır ve Estella'nın saçlarını çok beğenir. Estella apar topar eve gider ve adamın dediğini düşünür. Saçlarını kısacık keserek kendi renginde kullanmaya karar verir. Yani siyah-beyaz.
BURDA BÖLÜM BİTİYOR SANIRIM. ÇÜNKÜ 'SON' YAZIYORDU VE YENİ BÖLÜMDE TEKRAR SAÇLARI KIZIL OLUYOR.
Soğuk bir kış günü tekrar yankesici olarak işe çıkan bu üçlü, ne yapacaklarını düşünürken epey zengin olduğu belli olan bir kadın, Emilia, yanlarına gelip Estella'nın tarzını beğendiğini ve hiçbir şey yapmasa bile evde onunla yaşamak istediğini söyler. Estella bu teklifi kabul etmez. Eve gidince Jasper'ın biraz çıkışması sonucu haklı olduğunu düşünerek Emilia'nın evine gider. Emilia çalışacağı yeri ve kalacağı odayı gösterir.
Estella'dan tek isteği sonbahar defilesinde jürilerin beğeneceği bir tasarım çıkartmak.
Bu sırada Jasper bulaşıkçılık, Horace de fırında çıraklık işine giriyor.
Estella ve Emilia tasarım için moda dergilerini karıştırırken Estella anlıyor ki, Emilia onu sadece kızıl saçlı olduğu için manken olarak kullanacak.
Estella Emilia'nın yanından ayrılarak yine kapkaççılığa başlar. Bir gün yine kapkaççılık yaparken bir polis onu durdurur ve tam yakalayacakken yoldan geçen Emilia onu korur. Sonra bir parkta otururlar. Emilia yeni bir teklif yapar. Çizim defterini satın almak ve tasarımları birlikte hayata geçirmek istediğini söyler. Estella kabul etmez ve sefil hayatına devam eder.
...
İNCELEYELİM
Ben dalmaçyalılarla bir bağlantısı olur sanmıştım.
Filmini izlediğim için filme benzer şeyler aradım. Benzeyen tek şey tasarımcı olması, Jasper ve Horace.. başka da benzeyen yanı yok.
Yine de beğendim. İlk manga deneyimim oldu.
(Manga diyorum çünkü manga olarak geçiyor ama arkadaşım çizgi roman dedi. Ben aradaki farkı bilmiyorum o yüzden manga diyicem.)
Ve bu deneyimden memnun kaldım. Bu türe nasıl başlayacağımı bilemediğim için başlayamıyordum, dün kitap indirirken denk gelince fırsat bu fırsat dedim.
BEĞENDİM, OKUYABİLİRSİNİZ KEYİFLİYDİ
Okuyacaklara keyifli okumalar.