“Beni yansıtabilecek tek kişi benim.”
Dayracası;
Doğduğunda Cruella adını alan Estella, bu ismin tarzı ve gerçekliğiyle sonradan yüzleşecek bu bilgi bir dursun.
Bunun yanı sıra filmi de yapılan bu manganın, konusu şudur;
Estella moda tasarımcısı olmak isteyen minnoş kızımız. Annesini kaybedince maddi yetersizlik ile yankesiciliğe başlıyor tanıştığı iki yakın arkadaşı Horace ve Jasper ile birlikte. Özelliklerinden biri de garip saçları. Siyah-beyaz saçlarını gizlemek için sürekli kızıla boyuyor. Bu kızıl saçlarının onu nereye getireceğinden habersiz biri ile tanışıyor ve düşününce saçlarını sever oluyor. Neyse bölüm bölüm geçişlerimizin olduğu bu mangada, Estella kızımız modacı Emilia ile tanışınca diyor ki ben bu yoldan yürüyeyim ama işler biraz değişik. Velhasıl dön dön geldiğin nokta aynı be Cruellam diyerek özete son veriyorum ve geliyorum eksilerine..
Açıkçası devamı gelecek gibi bitir bu manga gelir mi bilmem. Filmini izleyenlerden az çok dinlediğim kadarıyla pek aynı değilmiş hikaye. Ama seveni çok. Hızlıca izlemeye giderim. Bana biraz ucu açık gelen yerleri oldu açıkçası. Beklentiye girmeden okursanız çerezlik olarak beklentinizi karşılar. Manga severlerin beğeneceği bir eser olmuş saygılar.
Manga okumaya böyle adım atabilirsiniz sayfalara boğulmadan aman. Öncesi olanlar zaten buradadır. Manga sevenleri görelim bakalım.
Kitaplarla kalın,
Ve Mangalarla…
Merhaba kuşlarım
Annesinin kaybıyla beraber kimsesiz kalan Estella sokakta tanıştığı iki çocukla, Horace ve Jasper ile kapkaççılık yaparak ve tasarım yaparak geçimini sağlamaya çalışır. Saçlarının farklılığından dolayı dikkatleri üzerine çeken Estella bundan rahatsızlık duyar ve sürekli kızıla boyar. Bir gün bedava yemek yemek için gittikleri rock partisinde yakışıklı bir genç Estella ile konuşur ve tasarımlarını beğenir. Sonrasında şapkasını beğenen adam şapkayı çıkarır ve Estella'nın saçlarını çok beğenir. Estella apar topar eve gider ve adamın dediğini düşünür. Saçlarını kısacık keserek kendi renginde kullanmaya karar verir. Yani siyah-beyaz.
BURDA BÖLÜM BİTİYOR SANIRIM. ÇÜNKÜ 'SON' YAZIYORDU VE YENİ BÖLÜMDE TEKRAR SAÇLARI KIZIL OLUYOR.
Soğuk bir kış günü tekrar yankesici olarak işe çıkan bu üçlü, ne yapacaklarını düşünürken epey zengin olduğu belli olan bir kadın, Emilia, yanlarına gelip Estella'nın tarzını beğendiğini ve hiçbir şey yapmasa bile evde onunla yaşamak istediğini söyler. Estella bu teklifi kabul etmez. Eve gidince Jasper'ın biraz çıkışması sonucu haklı olduğunu düşünerek Emilia'nın evine gider. Emilia çalışacağı yeri ve kalacağı odayı gösterir.
Estella'dan tek isteği sonbahar defilesinde jürilerin beğeneceği bir tasarım çıkartmak.
Bu sırada Jasper bulaşıkçılık, Horace de fırında çıraklık işine giriyor.
Estella ve Emilia tasarım için moda dergilerini karıştırırken Estella anlıyor ki, Emilia onu sadece kızıl saçlı olduğu için manken olarak kullanacak.
Estella Emilia'nın yanından ayrılarak yine kapkaççılığa başlar. Bir gün yine kapkaççılık yaparken bir polis onu durdurur ve tam yakalayacakken yoldan geçen Emilia onu korur. Sonra bir parkta otururlar. Emilia yeni bir teklif yapar. Çizim defterini satın almak ve tasarımları birlikte hayata geçirmek
Merhabaalarr!!
Bugün sizlere çok sevdiğim bir manga ile geldim; Cruella!
Asıl adı Estella olan karakterimizin hikâyesini anlatıyor. Hem annesinin kaybı hem de maddi zorluklarla boğuşurken hayali olan moda tasarımcısı olma yolundaki maceralarını anlatan bir manga. Hem hüzünlü hem eğlenceli.
Cruella: Siyah, Beyaz ve Kırmızı klasik bir kötü karakter hikayesi değil; aksine, Cruella’nın iç dünyasına daha yakından baktığımız, kısa ama çarpıcı hikayelerden oluşan bir manga.
Her bölümde farklı bir Cruella görüyoruz:
Bazen acımasız, bazen kırılgan, bazen de sadece anlaşılmak isteyen biri…
"Beni yansıtabilecek tek kişi benim."
Manga şunu çok net hissettiriyor:
İnsanları tek bir yönüyle tanımlamak ne kadar kolay. Ama aslında kimse tek renk değil.
Filmi de olan bir manga ve ben çok sevmiştim. Hem kitabı okurken hem de filmi izlerken aşırı keyif almıştım. Emma Stone'un da etkisi var tabi.
Sizlere de tavsiye ediyorum. Hem izleyin hem de mangayı okuyun.
Kitapla kalın, sevgiler. Emre
Alıntılar
"Ne zaman kendimi rahat olmadığım bir yerde bulsam, kimliğimi kaybediyormuş gibi oluyorum.
Sanki hiç var olmamışım gibi."
"Neyin yanlış olduğunu bilsen de başarı ve başarısızlığı denemeden bilemezsin!"
"Güzellik ayrıntıdadır."
İlk defa manga okumaya bu kurguyla başladım. Az önce bitirdim ve detayları unutmadan hemen yorumumu yüklüyorum.
Daha önce hiç manga okumadığım için çok fazla eleştiri yapamayacağım çünkü henüz alışabilmiş değilim. Takıldığım noktalardan biri, hikayenin devamı gelecekmiş gibi bitmesi oldu. Seri olarak mı gelecek yoksa tek kitap mı bilmiyorum. Ayrıca yine, daha önce hiç manga okumadığım için ilk sayfaları anlamakta zorlandım. Sonradan, beyaz bölümünden itibaren taşlar yerine oturdu.
Size kısaca konusundan bahsedeyim. Estella adında, moda tasarımcısı olma hayali kuran bir karakterimiz var. Fakat iki yakın arkadaşı Horace ve Jasper ile sokaklarda hırsızlık yaptığı için hayalini gerçekleştirmek pek mümkün olmuyor. Yaptığı hırsızlıkların bazı anlarını, tasarımla ilgili düşüncelerini ve ona iş imkânı sağlayan Emilia'yla, iki yakın arkadaşıyla geçirdiği anları okuyoruz bu mangada. Anlamadığım nokta, Estella'nın annesine ne olduğu ve saçını gizleme sebebinin geçmişte yaşadığı zorbalıklar dışında başka bir sebebi olup olmadığı. Belki de kafamda soru işaretleri kalmasının sebebi ilk defa manga okumamdan kaynaklıdır. İlerleyen zamanlarda bu kurguya bir defa daha şans verip olayları tamamen anlayabilirim diye düşünüyorum. Manga okumaya Estella'nın hikayesiyle başlamak güzeldi. Disney Manga serisinden devam edip çok daha iyi, anlaşılır yorumlar yazabilmeyi umuyorum. Şimdilik görüşmek üzere, witch'i okuduğumda tekrardan manga yorumumla geleceğim.
Muhteşem bir yetenek-imkân çelişkisi örneği. Harika bir anlatım. Kitabın filmini de izlemiştim ve onu da bunu da çok sevdim.
Kitabın konusu kısaca şöyle; Estelle adında genç bir kız var. Bu kız maddi her şeyden yoksun. Yankesicilik yaparak hayatta kalmaya çalışan bir grubun üyesi olan Estelle'in bir gün şansı yaver gidiyor ve zengin bir moda-tasarım öğrencisiyle tanışıyor. Genç kız Estelle'in yeteneklerinin farkında ve bu yeteneklerden faydalanmak için Estelle'i işe alıyor.
Oldukça güzel, akıcı bir kitaptı. Severek okudum. Okumanızı tavsiye ederim.
kitap bittiginde hicbir sey anlamamistim. daha iyi anlayabilmek icin okuduktan sonra filmini izledim. kitapla filmin alakasi yok ve tamamen cerezlik bir kitap. beklentiye girilmeden okunabilir.
#Cruella
ÇOK NET HATIRLIYORUM O MUHTEŞEM SİYAHI…
Disney mangalarından Cruella ile manga yolculuğuma adımı atmış bulunuyorum. Yeni yeni çizgi roman ve manga okumaya başlayan biri olarak gerek çizimleri gerek tasarımı oldukça başarılı buldum. Siyah, beyaz ve kırmızı yı özümseyen biri sevgili Cruella kendimden bir parça buldum diyebilirim. Benımde en sevdiğim renkler arasında.
Amatör bir hırsız Estella. 1970’ lerin Londra’sında hedeflerinin peşinde koşarken hayatını hırsızlıkla sürdürmeye çalışıyor. Hedefleri oldukça yüksek ve kendine özgün bir tarzı var. Çok yetenekli ve hırslı. Moda tasarımcısı olma hayalleri kuruyor ama önüne çıkan engeller ve zorlu yaşam şartları sanki buna engel niteliğinde. En yakın iki arkadaşı Horace ve Jasper ile sokakların efendisi gibiler. Aynı zamanda suç ortaklarıda.
Doğduğunda Cruella adını almış Estella ama Cruella’nın gerçek benliğini ortaya çıkarıp keşfetmesi hayli zaman alıyor elbette. Bu yolun bir kısmında eşlik ediyoruz ona bu manga ile. Disney’de filmi olan Cruella’dab uyarlanmış hali zaten bu manga. Amatör bir okuyucu olarak ben çizimleri de kitabıda bütünüyle sevdim. Filmi izleyip ikisi arasındaki farkları görmeyi düşünüyorum çünkü filmle oldukça farklı yönleri olduğunu duydum. Fazla beklentiye girmeden öyle çıtır çerez okunabilecek güzel bir manga diyebilirim..
Kitabı çok beğendim.Karakterin kafasındaki karışıklılığı mükemmel anlatmış.Tam benim zevkime uyan bir kitaptı. Moda tasarımcısı olmanın zorluklarını da işsiz olmanın zorluklarını da inanılmaz derecede güzel anlatmış.
Yaniii güzel amaa gerek varmı okumak isteyenler varsa (manga koleksiyonu yapmıyosanız)alınması taraftarı değilim yani 10 dk da okursunuz ama gerek varmııı bilemedimm